Sverige vill ingå i försvarssamarbete – ska arbeta på uppdrag av EU, NATO eller FN

INRIKES. Sverige öppnar nu för att gå med i det franskledda European Intervention Initiative, ett försvars- och säkerhetspolitiskt samarbete som startades förra sommaren av den franske presidenten Emmanuel Macron.

Den svenska försvarsministern Peter Hultqvist gjorde vapenfri tjänst under lumpen. Här tillsammans med Jens Stoltenberg. Foto: Arno Mikkor (CC BY 2.0).

Nu öppnar Sverige för att gå med i ännu ett försvars- och säkerhetspolitiskt samarbete, nämligen det franskledda European Intervention Initiative. I projektet – som startades förra året av den franske presidenten Emmanuel Macron – samarbetar tio länder för att utbyta information och gå samman i gemensamma militära insatser ”efter behov”.

Den svenska försvarsministern Peter Hultqvist (S) – som under lumpen gjorde vapenfri tjänst – uppger sig ha tagit kontakt med Frankrike och övriga medlemsländer och hoppas på besked om svenskt medlemskap i september.

— Vi ser det här som en plattform för säkerhetspolitisk dialog och möjligt samarbete när det gäller krissituationer, säger Hultqvist till Ekot.

Försvarsministern ser gemensamma militära övningar framför sig och att man kan göra saker tillsammans om det är nödvändigt. Styrkan ska kunna arbeta på uppdrag av det alltmer diktatoriska EU, den aggressiva militäralliansen NATO eller gobalistprojektet FN.

Sverige har redan tidigare ingått ett avtal med NATO genom det så kallade ”värdlandsavtalet” där man gett militäralliansen fritt tillträde till svenskt territorium och även indirekt att placera kärnvapen på svensk mark.

Det har även avslöjats att NATO övat krig mot Sverige och på att slå ner ”civila uppror” i landet för att bekämpa ett så kallat ”olagligt maktövertagande”.

Källa:
Sverige vill ingå i franskt försvarssamarbete

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KlausPeter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Peter
Medlem

Projektet kommer i första hand vara i bruk för att slå ner opposition inom EU. Folkförrädaren, såssepolitruken och tillika fylleslappfettoboomern Peter Hultqvist (f. 1958) pumpar Sverige vidare in i ett avnationaliserat gråsmetigt multikulti-helvete. En sann Kalergiagent alltså. https://www.nordfront.se/film-kalergi-planen-vitt-folkmord.smr

Klaus
Medlem

Den européerfientliga afroimperialisten Napoleon IV Macron är krängd av Italiens regering, som har på egen hand stängd hamnar och gränsen till Frankrike för icke-europeiska parasiter och utbytesfolk. Ensamma beslut ska blir omöjliga i framtiden under centrala politiska och militäriska ledningar.

Peter
Medlem

Rättelse (jag ser att det råkar ha blivit dåligt och krystat språkbruk). ”…såssepolitruken och tillika fylleslappfettoboomern …” bör hellre vara …såssepolitruken och fylleslappfettoboomern…