Sverige värd för internationell konferens om män och ”jämställdhet” 2018

INRIKES. Sverige kommer att vara värd för den internationella konferensen International Conference on Men and Equal Opportunities 2018. Det hela tillkännagavs vid årets konferens i Luxemburg.

Åsa Regnér.

Åsa Regnér.

Den tredje internationella konferensen om män och ”jämställdhet” går just nu av stapeln i Luxemburg. Jämställdhetsminister Åsa Regnér offentliggjorde i ett tal att Sveriges står som värd för konferensen 2018.

— För att vi ska uppnå verklig förändring och ett jämställt samhälle krävs att män engagerar sig, visar solidaritet för utsatta kvinnor och är delaktiga i förändringsarbetet. Det gläder mig att Sverige kommer vara värd för den fjärde konferensen om två år och kan bidra till att frågan om män och jämställdhet fortsätter att vara i fokus internationellt, säger barn-, äldre- och jämställdhetsminister Regnér.

Det hela beskrivs av regeringen som ett internationellt högnivåmöte och arrangerades för första gången 2012 i Berlin och därefter i Wien 2014. Det övergripande temat är mäns roll och ansvar i ”jämställdhetsarbetet” och fokus på årets konferens i Luxemburg är omsorgsarbete.

Lydia Mutsch som är jämställdhetsminister i Luxemburg har nu lämnat över till Regnér.

Källa:
Sverige värd för internationellt högnivåmöte om män och jämställdhet 2018

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments