Sverige tar hjälp av Israel – ska utbilda lärare om antisemitism

JUDISK MAKT. Utbildningsminister Anna Ekström (S) besökte nyligen propagandacentret Yad Vashem i Israel – världens främsta anläggning för spridning av förintelsemyten. Detta för att delta i undertecknandet ett avtal med Israel om att utbilda svenska lärare för att motverka antisemitism.

Utbildningsminister Anna Ekström (S). Foto: Björn Nordqvist (CC BY-SA 2.0) .

Som representant för den svenska regeringen besökte utbildningsminister Anna Ekström (S) nyligen Israel. Hon deltog när en avsiktsförklaring mellan Göteborgs universitet, propagandamyndigheten Forum för Levande historia och den israeliska motsvarigheten Yad Vashem undertecknades i Jerusalem.

Tanken är att svenska lärare ska utbildas i Jerusalem av Yad Vashem – som beskrivs som ”ett av världens främsta kunskapscenter för hågkomsten av Förintelsen” – för att bättre bemöta den ökande antisemitismen i svenska skolor.

— Jag är mycket glad över denna möjlighet att tillsammans med svenska lärare utveckla undervisningen om Förintelsen i svenska skolor. Med stöd till undervisning om Förintelsen kan vi främja tolerans, motverka antisemitism och andra former av rasism och verka som ett skydd för vårt öppna och demokratiska samhälle, säger utbildningsminister Anna Ekström i ett pressmeddelande från regeringen.

I ett reportage i den judiska dagstidningen Dagens Nyheter får man följa utbildningsministerns resa till Jerusalem. DN beklagar sig framförallt över situationen i Malmö där rasfrämlingar från Mellanöstern mobbar judiska lärare.

Men man nämner kanske föga förvånande även Nordiska motståndsrörelsen och intervjuar en lärare från en mellansvensk kommun ”som har gigantiska problem med de våldsbejakande nazisterna i Nordiska motståndsrörelsen (NMR), som riktar in sig på att rekrytera högstadieelever”. Av ”rädsla för nazisterna” menar hon sig tvingad till anonymitet.

— Nazisterna är ständigt närvarande hos oss. Flera har flyttat till kommunen och det skrämmer många. Du vet inte om elektrikern som kommer hem till dig är en NMR-medlem eller inte, berättar den anonyma lärarinnan, som troligtvis arbetar i Ludvika.

På hennes skola finns elever som öppet ifrågasätter spridandet av förintelsemyten.

— Vi hade elever som sa: Ni ljuger!, berättar lärarinnan.

Utbildningsministern ser dock positivt på samarbetet med skurkstaten Israel.

— Jag hoppas att lärare och rektorer över hela Sverige ska förstå att här finns det kunskap att hämta. Här finns en verktygslåda som vi kan bygga upp i just vår kommun och i vår skola, säger hon till DN.

Enligt pressmeddelandet från regeringen kommer det så kallade utbildningssamarbetet med Yad Vashem vara ett av två teman på det kommande toppmötet om ”hågkomsten av Förintelsen och bekämpande av antisemitism” som regeringen ska arrangera i Malmö den 27–28 oktober 2020.

Källor:
Anna Ekström besöker Yad Vashem i Jerusalem
Sverige tar hjälp av Israel för att bekämpa judehatet i skolorna

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
PeterVeraLingonetTobias Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Tobias
Medlem

Den eviga sagan måste till varje pris fortsätta att leva,det är en helig ko för dessa judiska lögnkäftar!
Men märk mina ord,när vi nationalsocialister styr skutan skall den evige och dess saga en gång för alla förpassas till solen och det är en enkel resa!

HS

Lingonet
Medlem

Vet inte om hon (ministern) är…. men glasögonen brukar avslöja både dem och deras knähundar.

Vera
Medlem

Det är inte klokt vad man vill skrämma människor om ”nazismen”. Tänk om elektrikern, barnskötare , frisören m m. är ”nazister”. Det är på tiden att vi är öppna i vår ideologi så att folk lär känna oss. Vi är tvungna att komma till tals så att de upptäcker att vi är vanliga medborgare med en politisk åsikt bland andra. Varken ”våldsbenägna” ”hatare” och allt möjligt trams om gasningar, och andra fantasifulla idiotier. Nu tjänar judarna på dessa påhittade historier, det skall vi komma i håg medan Europas folk förlorar både sans och vett i denna farliga indoktrineringspropaganda som pågår.… Läs mer »

Peter
Medlem

JU mera de håller på med sina överdrifter, desto mera avslöjar de lögnen som det faktum den är!