Sverige tar emot flest ensamkommande ”flyktingbarn” i EU

INRIKES. Sverige är det land i EU som tar emot flest så kallade ensamkommande flyktingbarn. I år väntas mottagandet öka med 5000 fler än förra året.

Förra året tog Sverige emot 7000 så kallade flyktingbarn, nästan dubbelt så mycket som Tyskland som tog emot näst flest på drygt 4000.

I år väntas dock den siffran chockhöjas upp till 12 000 för lilla Sverige och de allra flesta tycks få stanna. Hela 90 procent av de ärenden som avgjordes under första halvåret i år fick asyl. Året innan låg den siffran på 87 procent och 2013 fick 82 procent av dem som sökte beviljad asyl.

En stor del av de asylsökande kommer från Afghanistan och 91 procent av dem som söker asyl får stanna.

Källa:
Fler ensamkommande barn får asyl

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar