Sverige ska hjälpa Frankrike militärt i kriget mot IS

EUROPA. Frankrike har efter terrordådet i Paris begärt militär hjälp från flera EU-länder. Nu säger Sverige ja till att bistå landet i kriget mot Islamska staten.

Stefan+Löfven

Stefan Löfvén kan komma att öka Sveriges militära närvaro i Mellanöstern.

Frankrike har frågat runt bland flertalet medlemsländer i den Europeiska unionen och begärt militärt stöd i kampen mot Islamska staten. Sveriges statsminister Stefan Löfvén har nu sagt ja och man inleder nu samtalen med landet.

— Det förstår vi alla nu i EUs medlemsländer att nu får vi hjälpas åt. Och när Frankrike nu ber om hjälp i den här situationen så säger vi ja, det ska ni få. Nu får ju Frankrike återkomma till vad är det de vill ha hjälp med, säger Löfven.

Fransk militär ska efter terrordådet i Paris, som skördade över 120 människors liv, nu bekämpa Islamska staten både i Syrien och Irak. Det är första gången i historien som ett EU-land begär militär hjälp från andra medlemsländer. Svensk militär finns dock redan stationerad i Irak där man utbildar soldater åt Peshmerga-armén vilka krigar med Islamska staten.

Källa:
Sverige ska hjälpa Frankrike mot terrorister

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments