Sverige i topp inom EU i utdelade medborgarskap

MÅNGKULTUREN. 825 000 medborgarskap delades ut i EU-länderna under 2017. Sverige befann sig i toppskiktet och gav fler syrier och somalier medborgarskap än alla övriga EU-länder tillsammans.

54,5 procent av de somalier som fick medborgarskap i ett EU-land fick det i Sverige. För syrier var siffran ännu högre – 63,6 procent och för statslösa hela 77,8 procent, visar siffror ifrån Eurostat.

Endast de folkrika länderna England, Italien, Frankrike och Tyskland delade ut fler medborgarskap totalt än Sverige som kom på en sammanlagd femteplats med 68 896 nya medborgarskap. Omräknat per capita innebär det en förstaplats för Sverige då ettan Italien, som delade ut 146 605 medborgarskap, samtidigt har sex gånger Sveriges befolkning.

Sverige var också det land som delade ut flest medborgarskap per utlänning, med 8,2 utdelade medborgarskap per 100 utlänningar i landet.

Den allra största gruppen av de som blev tilldelade medborgarskap i ett EU-land var marockaner, följt av albaner, indier och turkar. 62,2 procent av de nya medborgarskapen gavs till människor från länder utanför Europa.

I Norden är det Sverige som avviker och svenska myndigheter delade ut betydligt fler medborgarskap än de övriga fyra länderna tillsammans.

Källa:
EU Member States granted citizenship to over 800 thousand persons in 2017

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VictorLottaKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Det går inte snabbt nog för judar och svartsjuka marxister att förstöra Sveriges blond-image, dvs. att förstöra det nordiska folket.

Lotta
Medlem

Sverige är såå ’duktiga’ på att följa den judiska Kalergi-agendan :/

Victor
Medlem

Upp till nordisk kamp!