Sverige har stängt gränsen mot Norge

CORONAREPRESSIONEN. Regeringen införde natten till måndagen ett inreseförbud från Norge då ett ”muterat virus” befaras spridas i landet. Förbudet gäller till och med 14 februari.

Mikael Damberg. Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet (CC BY 3.0).

Sverige har stängt gränsen för inresande från Norge, skriver Expressen. UD avråder från resor som inte är nödvändiga till landet.

Inrikesminister Mikael Damberg höll på söndagen en pressträff för att kungöra att regeringen infört ett inreseförbud från Norge.

— Regeringen har i dag under ett extra regeringssammanträde fattat beslut om ett inreseförbud från Norge, meddelade Damberg.

Inreseförbudet gäller från och med midnatt, natten till idag, och till och med 14 februari. Vid behov kan det förlängas, meddelade Damberg.

Godstrafik omfattas inte av förbudet och även personer som bor och utför arbete i Sverige eller har angelägna familjebehov är undantagna från förbudet.

Beslutet fattades då den norska regeringen befarar att en ”muterad variant” av coronaviruset sprids i landet.

Inreseförbuden från Storbritannien och Danmark har förlängts och gäller till och med 14 februari.

Beslutet har kommenterats på sociala medier:

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments