Sverige har hämtat hem ”svenska” ungdomar som skickats på uppfostringsresor till Afrika

MÅNGKULTUREN. För att slippa integrera sig i Sverige skickar afrikanska målsmän sina barn på uppfostringsresor till hemländerna.

Utrikesdepartementet (UD) bekräftar att Sverige vid 13 fall sedan år 2018 har ”räddat” barn och unga ”i nöd” efter att deras målsmän har skickat dem på ”uppfostringsresor” till Somalia och Kenya.

Familjer lockar unga rasfrämlingar att resa till Kenya eller Somalia. Antalet unga som reser dit ökar.

När de kommer fram omhändertas deras passhandlingar och ungdomarna överlämnas till släktingar. Där riskerar de sedan att bli fastkedjade, utsättas för våld eller bli inlåsta på institutioner.

— I 13 av dessa ärenden har personerna kommit hem. De andra är ännu antingen öppna eller stängda. Det kan handla om att det kan ta längre tid att hjälpa, att ärendet stängts då personen inte vill ha hjälp eller om det visat sig att det inte rör sig om en faktisk uppfostringsresa, säger Anna Ekstedt som är projektledare för en två-årig ”familjekonfliktssatsning” vid utrikesdepartementet.

Familjekonfliktssatsningen gäller rasfrämlingar som importerats till Sverige och som inte omfattas av typiskt svenska problem och socialt liv.

I de fall resorna verkligen är uppfostringsresor och inte har andra bevekelsegrunder, syftar de till att familjernas barn och ungdomar inte ska bli försvenskade, utan istället tränas i traditionellt afrikanska värderingar. För många invandrare betraktas det liberala svenska samhället som ett socialt hot mot den egna klanens och kulturens välbefinnande.

Källa:
13 unga räddades hem till Sverige senaste året

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
b¤d Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
b¤d
Medlem

Och omvänt är de ett socialt hot mot oss och mot våran kultur här i Sverige.

Ointergrerbara parasiter.

:-)