”Sverige är ockuperat av främmande makt” säger försvarskoncernen Saabs vd

KRIGFÖRING. Saabs vd säger att Sverige redan är ockuperat eftersom cyberattacker och desinformationskampanjer från främmande makt är att likställa med en ockupation av Sverige.

SAAB MSHORAD. Foto av Håkan Buskhe: Antonio Cruz, Agência Brasil (CC BY 3.0 Brazil)

Det var vid ett framträdande på it-säkerhetskonferensen med namnet Paranoia som hölls i Oslo under tisdagen som Saabs vd Håkan Buskhe sade att vi redan är ockuperade av främmande makt.

— Jag anser att vi befinner oss mitt i en kris. Jag anser att vi är ockuperade. Jag anser att det är naivt att inte förstå att utländska organisationer försöker influera vår livsstil i denna stund, sa Håkan Buskhe under den frågestund söm hälls efter hans föredrag på Paranoiakonferensen.

Bushke pekar ut problemet med falska nyheter och desinformationskampanjer som kan komma att försöka influera valet i höst som exempel där främmande makt försöker påverka vårt samhälle. Han talade även om organiserade cyberangrepp från statligt understödda hackare, vilket Försvarets radioanstalt har hävdat är det största hotet mot Sverige. Buskhe likställer denna typ av angrepp med en ockupation.

— När man finner att organisationer som troligtvis utför handlingar på uppdrag av främmande makt stör våra demokratiska principer; när funktioner och företag kontinuerligt blir attackerade; då måste man kalla det vid sitt rätta namn, sade Buskhe till tidningen Ny Teknik efter sitt föredrag.

Jag tror att det här är väldigt tydliga strategier, säger Buskhe, och menar att olika desinformationskampanjer och cyberattacker som kan se vitt skilda och slumpartade ut egentligen är noggrant utformade angrepp.

Buskhe säger att vi måste börja sätta incidenter i ett större sammanhang. Störningar i it-system eller attacker mot enskilda webbplatser som ägs av företag eller myndigheter kan vara en del i ett större angrepp mot Sverige.

— När saker händer kanske man ska fundera över om det bara beroende på felaktigheter i något system som inte underhållits , eller om det är på grund av att någon annan varit inne och pillat i systemet. Det är inte förrän vi ser att det är ett mönster som vi kan hantera det på ett annat sätt, säger Buskhe.

Buskhes alarmistiska budskap och Paranoiakonferensen kommer samtidigt som Myndigheten för Samhällsberedskap (MSB) skickar ut en informationsbroschyr till alla hushåll i Sverige, ”Om krisen eller kriget kommer”, som bland annat tar upp just den form av attacker på landet som Buskhe talar om. Buskhe pekar dock inte ut vilket eller vilka länder eller intressen som skulle ligga bakom dessa ”angrepp”.

Källa:
Saabs vd: ”Sverige är ockuperat av främmande makt”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

16
Lämna en kommentar

Please Login to comment
12 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
DonnieRichardAnnaPerPåläst Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Tala om att blanda samman många påstådda ”hot” i samma röra. Just vad gör dessa ”cyberangripare”? Försöker de sänka valsystemen? Försöker de kapsejsa vår ekonomi? Skriver de nyhetsinlägg som inte stämmer överens med etablerad medias? Jag förundras så över de vanligtvis ryska ”hackare” man pratat om så mycket i västmedia de senaste två åren, som tydligen kan uträtta allt mellan himmel och jord. Jag menar, några få sådana kan ju tydligen ta över ett helt land utan att ens bli svettiga. Han har rätt i att Sverige är ockuperat, dock – och detta av judemedia. Dessa judar har tagit över… Läs mer »

Påläst
Medlem

De kontrollerar utbildningssystemet och alla våra större företag också m m m m.

Det började med att kristna inte fick låna ut pengar mot ränta vilket däremot juden fick. Det var så juden la grunden till sin enorma förmögenhet som den använt till att skaffa sig makt och ännu mer pengar. Sedan lång tid tillbaka skapar bankerna pengar genom lån och får därmed både tillbaka ränta på lånet och pengarna som skapats ut tomma intet.

Karl-Путин A
Medlem

”Det började med att kristna inte fick låna ut pengar mot ränta vilket däremot juden fick.”

Vilket inte heller muslimen fick göra och detta är ETT av alla bevis för att judarna skapade både kristendomen och islam. De tre abrahamitiska religionerna: Islam och kristendom med judendomen som härskare över de två ”prospect-klubbarna”.

Slipsen
Medlem

Konferensen hette alltså Paranoia.
Jag har ingenting mer att tillägga i nuläget!

Klaus
Medlem

Sverige är ockuperat, Tyskland är ockuperat (ryska/sovjetiska soldater återvände för drygt 20 år sedan, amerikaner och britter är kvar), regeringarna gynnar ras- och kulturfrämlingar, den obegränsade invasionen fortsätter. Det vimlar inte av ryssar på gatorna.
Cyberattacker? Kommunisten Dan Eliasson använde en icke-godkänd krypteringsmetod.
Kalergi-plan, Talmud, Illuminati-judar (Rothschild, Georg Soros, Kissinger m.fl.)!
Vi är i Illuminati-judarnas krig mot oss européer och mot hela vita rasen.

Donnie
Medlem

Håller fullständigt med , vill bara tillägga att Frimurarna är deras främsta metod att få tag på rätt folk i rätt position för att mata fram deras agenda . Frimurar ordern är det främsta hotet i alla länder .

Henke Himmlär
Medlem

Ockuperat av rasfrämlingar ja.

Caesar-Aurelius
Medlem

I stort sett vid samtliga vapensystem som SAAB utvecklar, så gör man detta i samröre med Israel och USA där hemlig teknisk information delas, och detta dessutom under den tekniska utvecklingsfasen långt innan den färdiga produkten är ute på marknaden. Ryssland däremot. Av 100 produkter kanske Israel och USA är med i processen vid 75-90, medan Ryssland deltar i … noll, zipp, nada, inga, inte ett endaste ett! Snacka om ”ockuperade av främmande makt”. Det är inte förrän vi ser att det är ett mönster som vi kan hantera det på ett annat sätt, säger Buskhe. Ett litet tips till… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Har han kanske varit med och utformat broschyren för MSB?

Andre
Medlem

Är de oroliga för att en främmande makt påverkar oss? Varför inporterar de då en massa främmande människor?

Karl-Путин A
Medlem

Man undrar vilken buskhe den gubben legat och sovit under de senaste 30 åren.

Påläst
Medlem

Det började gå utför med Sverige långt innan internet och då var det samma partier som styrde. Om ”främmande makt” försöker motarbeta dessa så ska den som har rent mjöl i påsen bara vara tacksam.

Henke Himmlär
Medlem

Ja det där är så sant. Tråkigt att man inte kan vara lojal mot sitt eget land utan tvingas se Sverige och större delen av dess befolkning som sina fiender.

Motståndsrörelsen gör allting rätt och vi nationalister borde vara åtskilliga procent av befolkningen. Får vi inte ens en enda procent i september så kan man ju börja undra.

Inte för att vara negativ, men va fan…….

Per
Medlem

Ett exempel på s.k. fake news.

Man avleder uppmärksamheten från var det verkliga hoten mot Sverige kommer från, och målar upp ”Strawmen” som passar den agenda man arbetar för.

Anonym
Medlem
Anonym

Saab Group Äckel. Vi vet mycket väl vilken makt det rör sig om.

Richard
Medlem

Han gjorde uttalandet för att få sälja tjänster från företaget han är anställd hos.

https://www.nyteknik.se/premium/saab-upplever-en-galen-tillvaxt-inom-cybersakerhet-6917483