Svenskt utseende favoriseras av arbetsförmedlare

ARBETE. Enligt en undersökning favoriseras svenskar av manliga arbetsförmedlare när det gäller arbetsmarknadsutbildningar.

industriarbete

I samarbete med Arbetsförmedlingen har Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering gjort en forskningsstudie där 400 arbetsförmedlare fick ta ställning till 75 påhittade arbetssökanden. Arbetsförmedlarna fick även svara på frågor om kollegers troliga bedömning av den sökandes behov.

Studien visar att manliga arbetsförmedlare helst låter en svensk gå en arbetsmarknadsutbildning då svenskar ansågs ha 50 procent högre chans att anvisas till utbildning. Samma mönster syntes dock inte bland kvinnliga arbetsförmedlare.

En arbetsmarknadsutbildning är en kort, yrkesinriktad utbildning till yrken där det är brist på utbildad personal. Det framgår ännu inte vad som påverkar de manliga arbetsförmedlarnas val, en av orsakerna kan dock vara att de svenska arbetssökanden i större utsträckning fullföljer sin utbildning. Studien är ännu inte publicerad.

Verkligheten för arbetslösa svenskar är dock ofta dyster då flera svenska företag valt att anställa utlänningar istället, bland annat på inrådan av Regeringen och deras satsning ”100-klubben”. Samtidigt är det många invandrare som vägrar att arbeta och mer än hälften av de som är inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen är utlänningar.

Källa:

Manliga arbetsförmedlare diskriminerar arbetssökande

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments