Svenskt militärflygplan signalspanar utanför Syrien

SYRIEN. Ett svenskt militärflygplan befann sig under onsdagen på ett signalspaningsuppdrag utanför Syrien.

Planet ska vara av typen Gulfstream S 102B Korpen, som det svenska flygvapnet opererar. Foto: Aero Icarus (CC BY-SA 2.0).

Flygplanet lyfte från en flygplats i Larnaca på Cypern klockan 06.04 på onsdagsmorgonen och landade på samma flygplats klockan 13.39 på eftermiddagen. Under tiden i luften flög planet fram och tillbaka över Medelhavet utanför kusten till Syrien, Libanon och Israel.

Källor inom militären uppger för Dagens Nyheter att planet befinner sig på “en pågående operation i området som genomförs som ett svenskt nationellt uppdrag”.

Planet sägs bland annat samla in teknisk information om exempelvis militära system i Syrien och kriget i landet. Signalspaningen kan ha utförts från planet av Försvarets radioanstalt, FRA.


Källa:
Svenskt militärflyg signalspanar utanför Syrien

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
MikaelRokvikenChristerFredrikaSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Sverige har ju deltagit på USAs, Israels och NATOs sida i alla aggressionskrig from ”demokratiseringen” av Irak och Libyen, så detta är inte ett dugg förvånande.

Christian Hamilton
Medlem

Nej inte ett dugg förvånande med sions knähundar i den svenska lydregimen. Dessa satans folkmördare skiter fullständigt i vad folket tycker bara deras bankkonton fylls på med judaspengar.

Mikael
Medlem

Inte Irak däremot Afghanistan.

Deva
Medlem
Deva

En Skam, jag hoppas dom skjuter ner det…

Vera
Medlem

Neutral, oberoende, pyttsan .Nja, Sverige har alltid under demokratitiden varit benägna att vara med samtidigt som de öppet aldrig valt sida i konflikter utom med mediakäften och sina folkförrädiska värdegrunder.

Sigfrid
Medlem

Sverige är judens lydiga redskap och vårt kräk till statsminister lyder minsta vink från skurkstaten Israel.

Fredrika
Medlem

Kort, koncist och exakt rätt uttryckt.

Detta sker samtidigt som Sveriges åttaklöver fördömer Abbas, kräver aggressivare ekonomiska sanktioner mot Palestina, inte tycker illa vara om Israels bombningar av Syrien, hyllar Satanyahu och okritiskt vidarebefordrar hans varningar om ”hotet från Iran”. Fy f-n för knähunden ”Sverige”.

Lingonet
Medlem

Bedrövligt! Göra oss medskyldiga.
Svenskt (?) Nationellt (?) uppdrag ?
De måste ha en sjujäkla hållhake på löfven, ett superdunder pervo antagligen

Rokviken
Medlem

Sverige har aldrig varit neutralt. Eller?