Svenskt företag opererar in mikrochip i anställda

KONTROLLSAMHÄLLET. Vid företaget Epicenter i Stockholm har anställda fått mikrochip inopererade i kroppen.

rfid3-500x418

I torsdags invigdes Stockholms första innovationshus, Epicenter, som är ett samarbete med Microsoft och andra aktörer som förespråkar ett kontrollsamhälle där människor har mikrochip inopererade i kroppen.

Epicenter har nu som första svenska företag fått anställda att operera in RFID-chip i handen som är stora som riskorn. RFID används bland annan i kreditkort, busskort men opereras också i husdjur.

Syftet med Epicenters mikrochip ska vara att kunna använda kopiatorn, öppna säkerhetsdörrar och köpa lunch på jobbet och målet är att få samtliga 700 anställda chippade. Hannes Sjöblad, chef för Bionyfiken som planterat in chippen i företagets anställda, hänvisar till att allt skulle bli enklare.

Vi interagerar redan med teknik hela tiden. Idag är det lite jobbigt. Vi behöver PIN-koder och lösenord. Vore det inte enklare att bara visa upp handen?

The Times skriver att inte alla ser det fantastiska i att bli chippade, men Sjöblad hävdar att Bionyfiken agerar i folkets intresse genom att lära sig förstå tekniken innan alla medborgare kommer att tvingas operera in chippen.

Vi vill förstå teknologin innan stora företag och regeringar kommer till oss och säger att alla måste bli chippade – med skattemyndighetschippet, Google-chippet eller Facebook-chippet.

Källor:
High-tech office block microchips its staff
Stockholms första innovationshus öppnat  – Epicenter skapar kreativitet och tillväxt mitt i city

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments