Svenskors nativitet sjunker – invandrarna tar över

BEFOLKNINGSUTBYTET. I Sverige ser man samma trend som i Finland med sjunkande nativitet bland kvinnor som är födda i landet. Däremot ökar nativiteten bland invandrarmammorna. Situationen innebär att Sverige är ett av få länder i Europa där befolkningsmängden ökar.

YLE har besökt den öppna förskolan Opalen i Tensta-Stockholm för att prata med rasfrämmande kvinnor som går dit med sina barn. Majoriteten av Tenstas invånare är invandrare.

— Det är enkelt att ha barn i Sverige. Du kan besöka läkare utan kostnad, läkemedlen är gratis för barnen och det finns öppen förskola dit man kan gå, säger Mumtaz Fatima som flyttade från Pakistan till Sverige för fyra år sedan.

Fatima är på Opalen med sin tvååriga dotter och säger att hon vill ha ett barn till.

Samtidigt som Fatima uppskattar det generösa svenska samhället ser hon också nackdelar med det, som att alla bidrag gör att ”mammor inte kommer ut i samhället”

Invandrarmödrar får pengar utan att göra någonting
— I många länder, till exempel i Pakistan och Indien, så har kvinnorna inte så mycket utbildning. Här kan de ta föräldrapenning utan att jobba. De kan få pengar utan att göra någonting, säger Fatima till YLE.

Den stora invandringen till Sverige har gjort att det till skillnad från i Finland föds mycket barn. Därför ökar befolkningen i Sverige medan den minskar i Finland.

Lena Lundqvist är demograf på Statistiska Centralbyrån. Hon förtydligar den demografiska situationen i Sverige:

— Åren efter invandring har de flesta ett högre barnafödande, just för att de kommer till Sverige som anhöriginvandrare för att bilda familj. Eller sen har många varit på flykt under många år och då inte fött barn, och då har de ett uppskjutet barnafödande då de kommer till Sverige, säger Lundqvist.

Källa:
Invandringen tryggar Sveriges befolkningstillväxt, men nativiteten sjunker bland kvinnor födda i Sverige

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl-Путин AnordboPåläst Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Påläst
Medlem

Dessutom räknas de inte till arbetsmarknadens förfogande när de är ”barnlediga” så ännu mindre andel av invandrarna arbetar än som syns i statistiken (som dessutom är missvisande på andra sätt till invandrarnas fördel).

Det borde naturligtvis vara så att bara etniska svenskar ska kunna få barnbidrag m m.

Karl-Путин A
Medlem

Det borde vara så att inga rasfrämlingar släpps in i Sverige. Räknat på antal produktiva livmödrar i Sverige så har sista tåget gått för Dumsvenne, om inte något sensationellt inträffar.

Att vi svenskar fortfarande är i majoritet kommer snabbt att förändras när alla 60+ dör ifrån, vilket kommer att ske runt 2050 och de kvarvarande svenskarna kommer att upptäcka att de är en liten, hatad och förföljd minoritet i det som de trodde var deras land.

Påläst
Medlem

Ja, men de kommer ju hit för bidragen så vi får hoppas på att de drar vidare till något annat EU-land eller åker hem när de överbelastat systemet. Klanfolken kan inte skapa organiserade samhällen och välstånd.

Karl-Путин A
Medlem

Tyvärr kan de inte ens organisera sin hemresa utan hjälp av Soros.

nordbo
Medlem

Det mest tydliga exemplet när skattesedeln finansierar ens eget lands undergång.

När scenarion likt i Frankrike börjar här så drar (((systemet))) in alla bidrag för att finna en sköld i kaoset som uppstår.