Svenskarnas tilltro till demokratin minskar
— lösningen: Mer förintelsepropaganda

INRIKES. Mer än hälften av de tillfrågade i en ny Novus- undersökning känner sig inte delaktiga i demokratin och tre av fem anser att demokratin  har försvagats. Det är skrämmande siffror enligt Forum för levande historia som nu vill försöka förbättra statistiken genom mer förintelsepropaganda. 

Myndigheterna ska öka folkbildningen om sanktionerade former av representativ demokrati.

Enligt en ny Novus-undersökning, som har utförts på uppdrag av Forum för levande historia, så har svenska folkets tilltro till demokratin minskat under de senaste fem till tio åren.

Undersökningen bygger på intervjuer med 1 027 personer i åldrarna 18 till 70 år.

Hela 59 procent av de tillfrågade anser att demokratin har försvagats under tidsperioden, bara 6 procent anser att den har stärkts.

20 procent känner sig inte alls delaktiga i demokratin, 36 procent lite delaktiga. Endast  9 procent känner sig mycket delaktiga.

Forum för levande historia är en myndighet under Kulturdepartementet vars uppdrag är att arbeta med demokrati, tolerans och mänskliga rättigheter – med utgångspunkt i ”förintelsen”.

Överintendenten Ingrid Lomfors säger till TT att dessa siffror låter väldigt oroväckande, och formulerar några personliga tankar kring eventuella orsaker:

— Jag kan bara spekulera, men jag kan tänka mig att det handlar om att vi har fått ett mer individuellt samhälle. Det handlar mindre om de gamla folkrörelserna och mer om att sitta och uttrycka åsikter på nätet, vilket skapar nya utmaningar.

Forum för levande historia tänker nu satsa stort på att försöka förbättra statistiken, via bland annat utställningar i hela landet och fortbildning av lärare, så att dessa bättre ska kunna bemöta så kallade konspirationsteorier, samt ”förintelseförnekare”.

Källor: 
Novus: Låg tilltro till demokratin i Sverige
Forum för levande historia

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

11
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
VeraLottaCaesar-AureliusnordboPeter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
b¤d
Medlem

Jomen det är klart!
Nuvarande clowner som vi har som regering har endast trampat svensken i plytet. Ung som gammal. Deras förakt för Sverige och svensken visar sig utryckligen i tilltron. Även det gamla paret på landsbygden har åsikt. Jag anser att även gamla svenskar är förjävligt trötta på sina gamla socialpsykopater.(((socialdemokrater))).

b¤d
Medlem

Och jude-propagandan behövs inte kommenteras… Vi vet alla dess vidriga mål.

Jan Hjelm
Medlem

Förintelsen, demokratin, ideologier, partier, myndigheter och grundlagar måste kunna få kritiseras, diskuteras, demonstreras för/emot och skärskådas av alla medborgare utan risk för repressalier eller förbud. Alla inskränkningar som hindrar detta idag har dödat demokratin, den fungerar uppenbarligen inte.

Dags att riva ned och bygga upp ett nytt mänskligare samhälle. Gå med i Nordiska Motståndsrörelsen!

Thor
Medlem

En gång i tiden betydde ordet ”Demokrati” folkstyre..
Jag såg ett program på History Channel som handlade om Aten i begynnelsen. Där samlade de in alla namn på medborgarna och lade dem i en stor tombola och så drog de lott om vem som skulle bli politisk ledare och statschef.
Då hade det varit nitlott och maximal otur om det blivit någon Löfven Reinfeldt Sahlin osv

Peter
Medlem

Det hade dock kunnat bli någon med andra defekter ex en särdeleles mentalt obegåvad individ, viss urvalsprocess behövs innan röstning annars går det åt helvete. Vissa är födda att leda och andra att följa.

Thor
Medlem

Jag såg att Putin har samma tanke som Orban att försöka rädda sitt folk och kultur med ny familjepolitik.
Putin: At Least 14,000 Dollars For Mortages Of Families With 3 Or More Children!

https://www.youtube.com/watch?v=OucbOAYARZQ

nordbo
Medlem

Om begreppet demokrati ska kretsa i vilka som är för eller emot förintel$en då har man visat direkt vilka de är som styr och ställer, och då har även åsiktskorridoren blivit minst sagt universellt löjlig,i sin redan kvävande utveckling. Nu har Sverige blivit/och är sen länge en fristad åt sionister,bolseviker,frimurare,kriminellt tänkande överallt som faller under de gränslösas omoraliskhet (och de självutvalda ingår i alla dessa grupper).De SKITER fullständigt i förintelsen itself såklart,men nu är den i många avseenden deras levebröd – lögnen och lögner i allmänhet är deras uppehälle..samt sin tillfredsställelse att vända upp och ner på allt som är… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

Forum för levande historia tänker nu satsa stort på att försöka förbättra statistiken, via bland annat utställningar i hela landet och fortbildning Jamen, det var väl fint. Då ska jag hjälpa till och här visa ett ännu av Lomfors och Forum för levande historia opublicerat foto på Anne Frank. Anne Frank är, för de som inte vet, den som har blivit världsberömd på det faktum att hon skrev en dagbok 1940-1945 med hjälp av en teknisk uppfinning som först gick att köpa för första gången 1948. Här sitter hon våren 1944 utanför sin lägerbarack i dödslägret Auschwitz och väntar på… Läs mer »

Lotta
Medlem

Demokrati = JUDESTYRE

nordbo
Medlem

nej ”Lotta”

När ett positivt ord/begrepp blir överanvänt och misshandlat då är det )udestyrt från deras kontrollerade media.

När ordet ”demokrati” används minimalt i ett samhälle, då är det en bättre form av just demokrati.

Vera
Medlem

Orkar inte mer att höra om förintelsen – hur mycket och hur länge skall lögnhistorierna fortgå? I alla snyfthistorier ger jag Er en Berlinerwitz Fråga till Adolf Hitlers sekreterare:” hur många gånger fick Hitler raseriutbrott?”Svar:” En gång bara när han fick gasräkningen.” Hoppas Ni förstår ironin. Dessutom ALLA har träffat Mengele – mäste ha varit en flygande stålman ….