Svenskarnas parti fick 100 000 kr av ”Anti-Nazist” (Uppdaterad)

NATIONALISM. Nationell.nu uppmärksammade idag att Svenskarnas parti tagit emot en donation på 100 000 kronor av en person som valt att kalla sig ”Anti-Nazist”. Detta är information som öppet redovisas på SvP:s hemsida. Uppdaterad.

Från Svenskarnas partis hemsida. Läs hela listan HÄR.

Från Svenskarnas partis hemsida. Läs hela listan HÄR.

Idag skrev Nationell.nu en artikel som tog upp det faktum att Svenskarnas parti tagit emot en donation på  100 000 kronor av en person som valt att kalla sig ”Anti-Nazist” på SvP:s donationssida.

Nationell.nu skriver:

Det har stormat en hel del kring Svenskarnas parti den senaste tiden.

Företrädare har medvetet spridit grova lögner om nationalistiska hjältar som William Pierce, fällt märkliga uttalanden om judars mediemakt, mer eller mindre tagit avstånd från sitt nationalsocialistiska förflutna, fördömt ”Förintelsen” och Hitler, i praktiken stöttat en judisk revolution i Ukraina, upprepade gånger besökt Identitär idé och även uttalat sig positivt om arrangemanget, förnekat den biologiska nationalismens utgångspunkt evolutionsteorin, kallat antikristna nationalister för ”mentalt judaiserade”, sagt ja till zigenare och rasblandning i Sverige, m.m.

På nätet har även spridits rykten att den ”identitära mecenaten” och mångmiljonären Patrik Brinkmann – vars uttalade mål är att avradikalisera nationalismen och göra den ”pro-judisk” – skänkt stora summor till partiet. Detta har inte kunnat bekräftas, även om det kommit in stora summor från anonyma personer.

Nu visar det sig dock att en av partiets störste bidragsgivare, som så sent som i april skänkte 100 000 kronor till partiets valfond, de facto är uttalad ”anti-nazist”.

Detta framkommer av partiets egen valhemsida.

I sammanhanget kan det dock nämnas att alla namn som används i SvP:s donationsredovisning inte är helt seriösa, åtminstone vad gäller mindre summor, såvida inte USA:s president också blivit en sympatisör:

nazist obama

Tänk på vad ni skriver i kommentarsfältet. Hets raderas.

Uppdatering:

Svenskarnas partis partiledare, Stefan Jacobsson, dementerar i en kommentar på Nationell.nu att hans parti tagit emot pengar av Patrik Brinkmann. Jacobsson menar också att den anonyme donatorn som kallade sig ”Anti-Nazist” förmodligen skämtade. Avslutningsvis skriver Jacobsson:

Avslutningsvis vill jag bara konstatera att jag har aldrig under mina år som aktiv funderat på att kompromissa med våra principer för att nå snabba framgångar. Och så länge som jag arbetar politiskt så kommer jag att fortsätta arbeta för målsättningen om ett framtida svenskt Sverige.

Källa:
”Anti-nazist” finansierar Svenskarnas parti

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments