Svenskarna alltmer skeptiska till makteliten

Tidigare har Nordfront rapporterat om att svenskarnas förtroende för journalister minskar. Den årligt återkommande SOM-undersökningen från Göteborgs universitet visar även att svenskarnas förtroende för banker och storföretag minskar. Förtroendet för kungahuset och Riksbanken har också minskat.

Minskat förtroende för bland annat journalister och mediebolag

Att bonusar och vinstutdelning i bankerna har debatterats mycket är enligt Lennart Weibull, som utfört undersökningen och är professor i massmedieforskning, förmodligen orsaken till det minskade förtroendet för bankerna. En annan faktor som drar ner förtroendet för bankerna är att de mer ses som företag än samhälleliga stöttepelare.

Förtroendet för Riksbanken antas vara kopplat till förtroendet för politik i allmänhet, som brukar gå upp under valår – när politikerna lovar ”guld och gröna skogar” – och ner under den period då politikerna sedan ska hålla sina vallöften. Att förtroendet för kungen minskar har enligt Weibull troligen mycket att göra med kungen som person.

SIDA, Migrationsverket, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen är de myndigheter som i absoluta tal får lägst förtroendesiffror i en Sifo-undersökning som presenterades under Almedalsveckan.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

11 Kommentarer till "Svenskarna alltmer skeptiska till makteliten"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Peter
Gäst
Nybörjare
Peter

De allra flesta i min omgivning är mer eller mindre medvetna om medias och regimens dimridåer och ofantliga svek.
Det är inga mjuka och snälla ord som yttras kring mat/fikabord..
Riktigt blodiga lösningar på dagens problem…minst sagt..
Frågan är bara när de ska göra slag i saken.

Niclas Almen
Gäst
Nybörjare
Niclas Almen

när deras vardagliga skyddsnät blir hotat kommer de flesta att resa på sig. synd att de måste gå till sådana längder för vissa innan dom faktiskt göt nått.

(Äsh dedär löser nån annan) kommer inte fungera.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Sorry, men Nordfront verkar fortfarande vara starkt förcensurerat. Går ju inte att skicka några kommentarer. De bara försvinner.

Ostpreußen
Gäst
Nybörjare
Ostpreußen

Kan varmt rekommendera ”Anonym” http://www.nationell.nu — där kan du censur-fritt framföra allehanda tankar och åsikter.
Där ansvarig utgivare (inom kort legitimerad) jurist Richard Langéen har uppenbarligen en annan uppfattning huruvida viss text är tillåten eller ej.

Stormtrooper
Gäst
Nybörjare

Era kommentarer går ju igenom, vad är det som inte funkar?

Jag vet inte exakt hur Nordfront gör, men nationell.nu har ju iaf ett filter med nyckelord som skickar kommentarer till granskning innan de publiceras. Så jag ser inte hur nationell.nu skulle vara mer censur-fritt än Nordfront, om du nu menade det.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Kul, ditt troll.
Du använder något script för att rösta upp din egen kommentar och rösta ner Vejdelands kommentar här nedan. Först testade du det på ”vapensmeds” kommentar i Simon Lindbergs senaste artikel där du gav honom 40 minus.

Fredrik Vejdeland
Admin
Nybörjare

Det finns ingen anledning att dra förhastade slutsatser om ”censur”. Inlägget togs bort då det var en annons för ett forum. Inlägget var irrelevant och hade inget som helst att göra med debatten och bröt därmed mot våra kommentarregler.

http://www.nordfront.se/kommentarregler

The Punisher
Gäst
Nybörjare
The Punisher

Kan ni inte ta med alla ledtrådar ni har i ert adminsystem och publicera dem i en artikel där ni även utlyser en ekonomisk belöning till den som ger ett avgörande tips om vem manipulatör-trollet är.
Har en föraning om att han inte skulle vara lika kaxig i verkliga livet.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Samtidigt kan vi ju försöka få tag på dig, som hotar folk på nätet. Du är nog knappast så kaxig i verkliga livet.

Ostpreußen
Gäst
Nybörjare
Ostpreußen

Du är nog inte lika kaxig i verkliga livet när polisen hälsar på efter ditt hot.

Janne
Gäst
Nybörjare
Janne

Efter man ser siffrorna i betygen…..så kan jag bara konstatera att sionistiska/judiska krafter tagit sig in och manipulerar siffrorna här lika mycket som i dagens så kallade ”finanskris”.
Jag får nog 500000 tummen ner för att jag pekade ut sionister och judar som dom skyldiga.
Vilket dom är !

wpDiscuz