Aktivister från Nordisk Ungdom stoppade Prideparad (uppdaterad)

KROSSA HOMOLOBBYN. Stockholms Pridetåg stoppades tillfälligt vid Stureparken på Östermalm, då en grupp svenskar ställde sig i dess väg för att hindra det från att passera.

Tidigare i år stoppades även bögparaden under West Pride i Göteborg – av den ensamme hjälten ”Ulven”.

Enligt vissa dagstidningar ska svenskarna som stoppade Pridetåget ha ”högerextrema” kopplingar, men det är något som Stockholmspolisens presstalesperson Mats Eriksson inte vill bekräfta.

— Vi kommenterar aldrig sådana frågor, säger Mats Eriksson.

Bögtidningen QX skriver att männen hade med sig en banderoll med budskapet ”rädda barnen”.

Pridetåget, som är en del av homolobbyns verksamhet för att sprida osunda livstilsval och allmän dekadens, väcker ofta avsky bland normala människor som ibland väljer att protestera.

Tidigare i år stoppades även West Pride i Göteborg av en ensam hjälte.

Några av de som stoppade Pridetåget ska vara misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten och brott mot ordningslagen.

Uppdatering

Det har nu bekräftats att det var den högernationella aktivistgruppen Nordisk Ungdom som stod bakom stoppandet av Pridetåget. Organisationen är kända för sina spektakulära aktioner mot bland annat homolobbyn och etablissemanget, som de i efterhand brukar redovisa via Youtube.

— Skydda barnen från pervofestivalen! skanderade aktivisterna enligt Nyheter Idag, som också publicerat en film från tumultet.

Källa:
Högerextrema attackerade paraden

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments