Svenska soldater hotade – i Sverige!

SVERIGE. Svenska soldater lever inte längre bara farligt på främmande mark, numera är de även hotade i Sverige! Därför avråder nu försvarsledningen svenska soldater från att bära uniform privat på offentliga platser.

swedish_army_soldiers_forces_in_Afghanistan_001

Eftersom det i Sverige numera finns en hotbild mot svenska soldater uppmanar överbefälhavaren svenska soldater att inte bära uniform när de befinner sig ensamma på offentliga platser. Uppmaningen gick ut till samtliga försvarsanställda förra veckan och ett exempel som ges är att det kan vara dumt att bära uniform på tunnelbanan om man pendlar till jobbet.

— För vissa inger uniformen en trygghet och för andra ett hot. I princip gäller rekommendationen bara om man åker själv, säger Kent Löving informationschef vid F17 som också betonar att det inte råder uniformsförbud.

Svenska soldater går alltså inte längre säkra i Sverige. Huvudorsaken till detta nya förhållande torde vara dels den svenska utrikespolitiken och vår militära närvaro i Afghanistan, dels den urspårade invandringspolitiken som släpper in stora mängder människor utan koppling och lojalitet till Sverige.

Igår släpptes en annan negativ nyhet för det svenska försvaret: Försvaret saknar soldater vid krig. Hela 6 000 befattningar i krigsorganisationen står obemannade och flera förband saknar adekvat utrustning. Dock har inställelsetiden kortats ner från den tidigare katastrofsiffran på 1-3 år till 1-3 månader, så försvarets styrkor kan i alla fall mobiliseras snabbare idag än för några år sedan.

Källa:
Hotbild mot försvaret – ska tänka efter kring uniform

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments