Svenska kyrkan vill inte kopplas till Kartellen

KUNGÄLV. Svenska kyrkan i Kungälv vill inte kopplas till Kartellen, och drar sig därför ur ett ungdomsarrangemang där Kartellen ska uppträda. Kyrkan vill inte kopplas ihop med våld och hat enligt kyrkoherde Martin Lindh.

sebbe

Svenska kyrkan har i flera år sponsrat arrangemanget Sommarstart, men drar sig nu ur.

— Svenska kyrkan kan bara backa upp sådant som ligger i linje med våra grundläggande värderingar. Då kan vi inte ställa upp på ett budskap som handlar om våld som metod och där man kränker människolivet, säger Martin Lindh, kyrkoherde i Svenska kyrkan i Kungälvs församling.

Lindh hänvisar till Kartellens frontfigur Sebbe Staxx, som frågades ut om sin koppling och åsikter kring Revolutionära fronten i SVT:s Uppdrag granskning tidigare i vår. Han tog inte avstånd från Revolutionära frontens våld i programmet.

Christer Mattsson som är chef för Trygga ungdomsmiljöer i Kungälvs kommun säger att beslutet från Svenska kyrkan inte kommer att förändra arrangemanget.

— Så som vi arbetar utgår ifrån att ungdomarna själva skapar sina arenor för en kreativ fritid. Vårt arrangemang Sommarstart förutsätter att det finns ungdomar som driver det, och då får man ge den friheten till dem. De ska få bestämma hur de vill ha det här arrangemanget, säger Mattsson.

Förutom Svenska kyrkan har även tidningen Kungälvs-Posten dragit sig ur Sommarstart som hålls 11 juni.

Källa:
Svenska kyrkan drar sig ur festial med Kartellen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments