Svenska kyrkan tvingas sälja egendom efter extremt medlemstapp

INRIKES. Den politisk korrekta Svenska kyrkan har tappat så mycket medlemmar att de inte längre klarar sin ekonomi.

Under de senaste tio åren har Svenska kyrkan tappat över en miljon medlemmar. Nu börjar medlemstappet kännas i kyrkkassan och församlingar runt om i landet tvingas sälja egendom för att få ekonomin att gå ihop.

Ett av de byggnader som kyrkan nu vill sälja är prästgården i Transtrand i Dalarna. Byggnaden är byggnadsminnesmärkt och något som kyrkan ser som en unik fastighet men som man inte längre har råd att behålla.

— Vi tappar medlemmar och har inte så många kyrkobesökare men kostnaderna för våra kyrkor är fortfarande väldigt höga, säger Börje Holgersson, ordförande i Kyrkorådet.

Att kyrkan står inför en mycket dyster framtid är något som man börjat inse inom kyrkans led. Ett ökat medlemsantal är mycket osannolikt och därför är besparingar och likvidering av egendom det enda alternativet.

— Det går ju inte att öka produktionen i den här verksamheten. Det här är ett dilemma, säger Holgersson.

Försäljningen av kyrkoegendom är dock inte en långsiktigt hållbar lösning, då försäljningen av en unik byggnad såsom prästgården i Transtrand bara bringar in omkring fem miljoner kronor. Därmed är det mycket sannolikt att Svenska kyrkan i framtiden kommer få sälja av en stor del av sin egendom.

Källa:
Svenska kyrkans medlemstapp leder till dålig ekonomi

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
*Db*
Nybörjare
*Db*
2 år sedan

Jaha.

Bra. Som man bäddar får man ligga.
Kyrkan är idag bara till för hennifierade jävla slan och ivrare av olika slag.
De har ”tappat” och förskjutit traditionen.

Inte ett uns av respekt förtjänar de.
De också kan sönderfalla.

:-)

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 år sedan

Här kan det vara lätt, alltför lätt, att tycka att ”kyrkan” får skylla sig själv och till och med att gotta sig åt kyrkans förfall och åderlåtning. Men betänk därvid först, innan ni yttrar er, att ”kyrkan” egentligen är vi svenskar! Detta är vår kyrka! Detta är våra kyrkobyggnader, våra historiska platser, gravar och kulturskatter som dessa djävulspräster nu förskingrar och skändar! Men dessa satans kreatur till falska präster och prästinnor är inte på något sätt ”våra prelater”! Den dag ”våra feta politiker” tynger ned ena änden av ett rep, då kanske även den andra änden bepryds av en motsvarande… Läs mer »

*Db*
Nybörjare
*Db*
2 år sedan

Jag håller med dig delvis.
Det var vår Svenska kyrka.

Idag skugga av sitt forna jag.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Tycka vad man vill om kristendomen och den svenska kyrkan, men den avveckling man har kunnat skåda under en längre tid är ytterligare ett steg i att rasera den svenska folkgemenskapen, eller det som är kvar av den. Kyrkan är naturligtvis högprioriterat för (((fienden))) att avveckla eftersom den är en betydande maktfaktor i fel händer och hade kunnat mobilisera 6 miljoner medlemmar vid en krissituation, som tex inbördeskrig. Den ekonomiska biten är inte heller att förakta, vilket vi har kunnat se i tidigare statsplundringar som i bolsjevikernas Ryssland. Med bortåt 80 miljarder i förmögenhet är kyrkan ett begärligt byte för… Läs mer »

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

Fastigheterna kanske går att sälja till marknadsmässiga priser till Saudi Arabien så att de kan riva dem och frigöra mark till centra för den nya religionsfriheten i Sverige som är här för att stanna?

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Det enda goda med en minaret är väl att det låter så himla kul när mullan skriker ”religionsfriheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet” …. hela den långa vägen ned i backen.

Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan

Det går ju inte att öka produktionen i den här verksamheten. Det här är ett dilemma, säger Holgersson.

Nej kanske det, men grova försök har provats och nya knep genomförs ständigt. Kyrkan av idag har blivit någon slags allmän samlingsplats för mångreligiös politik. Ledningen för kyrkan består av idel folkfientliga avarter och det är förvånande att de inte inrättat moskéer och synagogor i våra kyrkor, delvis har de väl gjort det förresten.

Tacka fan och hans mormor för att folk lämnar detta Belsebubs tempel.

Carine
Nybörjare
Carine
2 år sedan

…här är, sedan flera år tillbaka, prästgårdar och diverse övriga fastigheter sålda…hörde förra året rykten och funderingar om att tom. sälja en av kyrkorna

Linus
Nybörjare
Linus
2 år sedan

personligen gläds jag åt denna nyhet då jag inte hyser någon kärlek till denna religion, det är en påtvingad religion med foten i samma båt som judendomen & islam designad för att kuva människor till lydnad. kristendomen kan stanna i sin hemvist runt Jerusalem & Nasaret, inget för vita människor oavsett hur länge den har varigt ”vår”

Holger
Nybörjare
Holger
2 år sedan

Svenska kyrkan har i många år varit fientliga mot det svenska folket. Att de nu lider mot en svårare ekonomisk kris är kanske Guds bestraffning mot deras illgärningar.

Klaus
Nybörjare
Klaus
2 år sedan

Kristendomen har misslyckats. Kristna verkar vara besviken: 2000 år krig och krig igen, ingen Jesus har återvänd, professionella kristna främjar muslimer och andra ras- och kulturfrämlingar och börja agera som konkursförvaltare. De rikaste judar främjar judar, de rikaste muslimer främjar muslimer, men de rikaste kristna som Bill Gates främjar rasfrämlingar eller allierar sig med judar som Donald Trump. ”Kyrkan” har inte bara vänd sig bort den vita rasen, kyrkan är antivit som påven, som judar, afrikaner, kommunister.

Tobias
Nybörjare
Tobias
2 år sedan

Detta är ett led i vad som komma skall
Man bör inte glömma vad dom kristna gjorde mot oss asa troende

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

OT:
comment image?oh=829c2143b9a9626b1f02a25cf7ed838c&oe=5B062ADE