Svenska kyrkan släpper hbtq-guide för barn – Jesus beskrivs som ”queer”

HOMOLOBBYN. Svenska kyrkan ger nu ut en hbtq-guide för ”kristna queer kids”. Bland annat så utmålar man Jesus som ”queer” och Josef som transvestit.

Svenska kyrkan i Västerås stift har tagit fram en ”överlevnadsguide för kristna queer kids”. På sin hemsida skriver man att guiden innehåller definitioner och begrepp, lite om bibeln och hbtq, samt bibelberättelser som är viktiga för hbtq-personer.

Guiden hävdar att bibeln inte är mot homosexualitet, eftersom själva ordet homosexualitet inte nämns och att de ställen som har tolkats som att handla om homosexualitet handlar inte om en homosexuell kärleksrelation, utan om utnyttjande eller våldtäkt.

Guiden går även inom ett flertal termer, såsom ”cisperson”, ”genderfluid”, ”ickebinär”, ”queer”, ”tvåkönsnorm”, ”regnbågsmässor” osv.

Bibelns Maria beskrivs som en flicka som ”vågar bryta mot traditionella könsnormer i ett patriarkalt samhälle”. Josef utmålas som en annorlunda drömmare som ”bryter mot normerna när det gäller könsuttryck och troligen gick han klädd i en dräkt ämnad för en konungadotter”.

Även Jesus får en släng av sleven. Han beskrivs som en människa som ”bröt mot normen”. Enligt guiden kallar en del honom ”queer” för hans sätt att leva, då han ”ifrågasatte dåtida normer”. Han ”försvarade inte heller den traditionella familjen” och ska ha känt kärlek för många ”både män och kvinnor”.

Guiden innehåller även ett segment med titeln ”Är du en enhörning?”. Som utgivare av guiden och kontakt anges Cecilia Redner som är stiftsadjunkt för barn- och ungdomsfrågor på församlingsavdelningen.

Broschyren kan läsas i sin helhet HÄR.

Källa:
Under regnbågen står du inte ensam!

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
SigbjornKlausBoGrottbjörnend.b Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Peter
Medlem

Oerhört styggt!

Rokviken
Medlem

Svenska kyrkan reformeras till en mycket ful Picassomålning.

Child-Of-God
Medlem

stackars barn

Vera
Medlem

”Svenska” kyrkan – bordell för PRIDE

b¤d
Medlem

Jag kommer ihåg senaste gången jag stapplade över en ”kyrkans” tjänare.

-Vill du bli jagad med tazer? :-)

-öh. Va?

-Ta din säng å gå. Jag har låg tröskel för lögnare.

:-)

Grottbjörnen
Medlem

det är ett gott tecken att (((de))) är så fräcka i truten nu, det är ett symtom på att de är desperata, det har alltid varit ett symtom historiskt sett

Bo
Medlem

Någon som är förvånad över varför Svenska Kyrkan tappar så många medlemmar? De har ju b e t t om det.

Klaus
Medlem

Jag är konfessionslös (utan trostillhörighet) men man kan väl säga ”Herren Gud, fårlåt dem inte, de vet vad de gör.”

Sigbjorn
Medlem

Alltså hela jävla världen är ju upp och ner. Dom säger ju att kristendomen är ett kärleksbudskap?

Hur kan det vara kärleksfullt att låta homosexuella förbli i sin synd? Ibland måste man ju komma med tuffa sanningar till människor man bryr sig om. Du har i Svenska kyrkan de allra värsta bedragarna.

För att få syndernas förlåtelse så skall man ju bekänna sina synder? Hur ska det gå till när kyrkan inte är ärlig med vad som är en syndigt och inte? Ingen bekännelse = Ingen förlåtelse.

Svenska kyrkan bedrar människor på evangeliets budskap. :( Ren och skär ondska är vad det är.