Svenska kyrkan öppnar Pride Sundsvall

SUNDSVALL. Gustav Adolfs kyrka i Sundsvall inledde prideveckan i Sundsvall under söndagen med något som kallas för ”regnbågsmässa” och ett homosexuellt par uppträdde ett år efter sitt giftermål i samma kyrka.

GASUNDSVALL

Gustav Adolfs Kyrka i Sundsvall där prideveckan inleddes med en så kallad regnbågsmässa.

Inför ett 20-tal kyrkobesökare startade kyrkohedern Stefan Andersson ”regnbågsmässan”. Temat var ”Sanningen skall göra dig fri” och det ”gifta” paret Annika Edin och Karin Berg Klaving läste dikter och sjöng sånger.

En ”regnbågsmässa” är en särskilt ritual, en variant av den klassiska högmässan, som Svenska Kyrkan använder sig av när de vill hylla homosexualitet och andra avvikande sexuella beteenden.

Prideparaden går av stapeln den 9 juli i Sundsvall och bland de företag och organisationer som står bakom prideveckan hittas bland andra: SCA, Postkodlotteriet, Moderaterna Sundsvall, Socialdemokraterna Sundsvall och Svenska Kyrkan Sundsvall.

Källa:
Prideveckan startade i GA-kyrkan – vill hjälpa folk att vara sig själva
Sundsvall Pride – Partners

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments