Svenska kyrkan: Låt vuxna män få bo kvar på asylboenden för barn

INRIKES. Svenska kyrkans högsta beslutande organ beslutade under onsdagen att man ska uppmana regeringen att låta så kallade ensamkommande barn, som avslöjats som vuxna, få bo kvar på asylboenden som är tänkta för just barn.

I ett pressmeddelande skriver Kyrkomötet, som är Svenska kyrkans högsta beslutande organ, att man beslutat att låta kyrkostyrelsen uppmana regeringen och Migrationsverket att sluta flytta så kallade ensamkommande som antingen fyllt 18 år eller avslöjats som vuxna från sina särskilda boenden. Med andra ord att de ska få bo kvar bland minderåriga.

Vidare ska kyrkostyrelsen på samma sätt uppmana regeringen och Migrationsverket att ”stoppa utvisningarna av ensamkommande barn (och unga) med starka asylskäl”.

Beslutet att anta motion 2017:42 var dock inte helt okontroversiellt i kyrkomötet och som Nordfront tidigare rapporterat argumenterade bland annat Dag Sandahl från partiet Frimodig kyrka emot den.

— Det går varje vecka fullastade plan med semesterfirande personer till Kabul, påpekade Sandahl under debatten.

Sandahl fick dock flertalet biskopar och den socialdemokratiskt styrda majoriteten emot sig, varför motionen alltså antogs.

Källor:
​Beslut i kyrkomötet 22 november

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KarlKarlEllen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ellen
Medlem

Vi måste konvertera medlemmar i Svenska kyrkan till nationalsocialismen – enda sättet att bryta loss människors själar från godhetsknarkande och lögnindoktrinering! Kristen kan man vara ändå, utan PK:ism.

Karl-Путин A
Medlem

I detta fall håller jag med kyrkan. Det är bättre att baarnen bor kvar bland de andra baaaaaarnen än att de dräller runt i samhället och berikar svenska kvinnor och barn. Och sen blir det säkert trevligare på planet hem om de etablerat en ”djupare” vänskap med varandra.

Karl
Medlem

Hahahahahahahahahahahahahaha! Svenska kyrkan är ett enda stort arsel!