Svenska kyrkan kräver mycket större invandring

FOLKUTBYTET. Svenska kyrkan anser att invandringspolitiken är alldeles för hård och måste liberaliseras mer.

Svenska kyrkan kräver nu en ännu mer liberal invandringspolitik i Sverige. Bland annat vill man ta bort tidsbegränsade uppehållstillstånd för invandrare, skriver man på sin hemsida.

Med dessa krav anser man att invandringspolitiken blir ”mer hållbar”.

Det finns ”risker med korta, tidsbegränsade uppehållstillstånd”, istället för att ha automatiska permanenta uppehållstillstånd.

Svenska kyrkan anser att permanenta uppehållstillstånd bör vara huvudregel. Svenska kyrkan avstyrker därmed förslaget om att uppehållstillstånd som huvudregel ska vara tidsbegränsade.

Svenska kyrkan vill heller inte att det ska finnas några krav på att invandrarna har några kunskaper i svenska språket, samhällskunskap, och inte heller att det ska finnas försörjningskrav på dem för att få permanenta uppehållstillstånd.

Man går också emot förslaget att så kallade ”skyddsbehövande” ska omfattas av försörjningskrav vid familjeåterförening. Kyrkan anser att kraven på invandrarna att ha förmåga att försörja sig själva är alldeles för högt ställda.

[De] högt ställda försörjningskraven utgör hinder för familjers möjlighet att leva tillsammans.

— Efter fem år med en restriktiv migrationslagstiftning så anser Svenska kyrkan att det är dags för en human migrationslagstiftning som är hållbar över tid. Permanenta uppehållstillstånd gör att människor som flytt på grund av förföljelse och krig kan känna trygghet och börja läka. Att få leva med de vi älskar, våra familjer, är inte bara en mänsklig rättighet utan skapar även förutsättningar för att orka och våga etablera sig i ett nytt land, säger Gunilla Hallonsten, avdelningschef vid kyrkokansliet i Uppsala.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
22 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments