Svenska Kyrkan arrangerar eget Pridejippo för att upprätthålla HBTQ-renlärigheten

ABSURDISTAN. Idag anordnas en kombinerad Pride- och vårfest i Eskilstuna. Svenska Kyrkan protesterar mot detta genom att anordna ett eget Prideevent med fullt fokus på HBTQ.

Om en man ligger hos en annan man såsom man ligger hos en kvinna, så göra de båda en styggelse; de skola straffas med döden, blodskuld låder vid dem.
— 3 Mos. 20:13

Trots att den kristna bibeln tydligt fördömer homosexualitet har Svenska Kyrkan av idag anammat en diametralt motsatt syn på icke-heterosexuellt sex.

Det senaste exemplet på hur långt denna utveckling har gått kan ses i Eskilstuna idag där det anordnas en vårfest. Vårfesten är en kombination av en Prideparad och löptävlingen å-loppet.

Detta har fått Svenska Kyrkan att se rött då de anser att allt fokus bör läggas på HBTQ-frågor. Därför anordnar kyrkan nu tillsammans med RFSL ett renodlat Pridefirande för de mest renläriga och militanta homoaktivisterna.

— Vi reagerade på detta och tänkte att Springpride är så viktigt att vi vill lyfta den gruppen av människor i vårt samhälle på ett mycket tydligare sätt. Därför valde vi att arrangera eget Pridefirande i Klosters kyrka under fredagen, säger kyrkoherden Johan Hedlund.

Kyrkan bojkottar till och med Eskilstunas Vårfest.

Källa:
Svenska Kyrkan i protest mot Eskilstuna Vårfestival – anordnar egen pride

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments