Svenska kvinnor mår allt sämre psykiskt

FOLKHÄLSA. I 2018 års nationella folkhälsoenkät har självrapporterade fall av ångest, ängslan och oro ökat bland unga kvinnor i synnerhet jämfört med året innan.

Enligt en ny undersökning från Folkhälsomyndigheten uppger 70 procent av Sveriges befolkning att de har god hälsa överlag. Det är dock fler som uppger att de lider av psykisk ohälsa och detta är vanligast bland unga kvinnor.

Bland kvinnor i åldrarna 16-24 ökade andelen som sade sig vara drabbade av ångest, ängslan eller oro från 54 procent 2016 till 65 procent 2018.

En genomgående trend i rapporten är att personer med förgymnasial utbildning oftare lider av ohälsa än personer med eftergymnasial utbildning. Dessa skillnader har även noterats i tidigare folkhälsorapporter.

En positiv sak man kan utröna i folkhälsoenkäten är att den dagliga rökningen fortsätter att minska med ett par procentenheter jämfört med förra årets undersökning. Idag uppger 7 procent av befolkning att de röker dagligen. Dock har andelen som anger att de lider av fetma ökat något till 16 procent.

Samtidigt har riskkonsumtion av alkohol minskat bland yngre personer, men ökat bland äldre.

I denna undersökning har urvalet bestått av 40 000 personer i åldrarna 16-84 år, där boende i 16 av 21 landsting har deltagit i undersökningen.

Dessa problem med folkhälsan har även tagits upp i avsnitt 23 av Ledarperspektiv. I avsnittet noteras det faktum att ohälsa bland folket ökar och att antidepressiva mediciner skrivs ut åt folket i allt högre utsträckning, inklusive till barn i åldrarna 4-9. Många olika orsaker till denna ohälsa radas upp och botemedlet är nationalsocialism och kampen för vårt folks överlevnad.

Listen to ”Ledarperspektiv #23: Varför mår folket så dåligt? Att bota depression med nationalsocialism som medicin” on Spreaker.

Källa:
Så mår Sveriges befolkning – ny statistik om folkhälsan 2018

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

Det är intressant att notera det starka ”positiva” sambandet mellan ett samhälls feminism och den psykiska ohälsan bland kvinnor. Om feminismen är så bra för kvinnor, varför leder den då alltid till lidande för dem? Kan det vara för att den förnekar kvinnor deras naturliga roll som makar och mödrar? Allt feminismen erbjuder kvinnor är ett liv som prostituerad, ett liv som endast varar så länge kroppen är attraktiv. Och ett liv där de ständigt tvingas konkurrera med alla andra kvinnor om männens uppmärksamhet. Innan feminismen gjorde sitt intrång kunde egentligen alla kvinnor kunna lita på att ha en man… Läs mer »

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  _DH_

Kom ihåg att feminismen går hand i hand med massimporterade våldtäktsapor + en hel massa annat jävelskap som lämnar unga svenska kvinnor helt försvarslösa.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan
Reply to  _DH_

Det som är positivt idag överlag i MSM är negativt för var och en när det gäller den vita befolkningen.

Påläst
Nybörjare
Påläst
1 år sedan

Stress gör att man har lätt att fastna i negativa tankebanor som inte leder någon vart. Dessa negativa tankar ökar i sin tur stressen osv. Kosttillskottet Ashwagandha kan hjälpa mot detta vet jag av egen erfarenhet. Det är ett ämne som neutraliserar stresshormonet kortisol, vilket även gör att man får lättare att bygga och behålla muskler. Har tagit detta kosttillskott några veckor och mått bättre än på många år, trots att jag var skeptisk från början då jag testat kosttillskott som Ginseng som inte gjort någon skillnad. KSM-66 ska vara ännu effektivare enligt vad jag läst och jag ska testa… Läs mer »

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan

Det är fullt normalt att må dåligt när samhället runt en förfaller, man SKA må dåligt till den graden att man vaknar upp och gör något åt det, men det är väl så läkemedelsföretagen vill ha det så de får skriva ut laglig narkotika till folk, ett gäng knarklangare är vad läkare är nu för tin