Svenska fotbollsförbundet står upp mot statsfeminismen

INRIKES. Svenska fotbollsförbundet verkar inte vika sig för den radikala statsfeminismen.

Efter det medialt upphaussade dam-VM som hölls i sommar höjdes kraven på att fotbollsspelande kvinnor ska få samma ersättning som män. Men trots att statliga Diskrimineringsombudsmannen (DO) anmält Svenska fotbollsförbundet (SvFF) för att de ersatt de manliga landslagsspelarna mer står de sistnämnda på sig.

SvFF menar att ersättningen är lika för män och kvinnor när det gäller landslagssamlingar och matchpremier. Procentsatsen av publikintäkterna är också lika, men eftersom fler åskådare ser herrmatcherna och dessutom betalar mer för dem innebär det att herrspelarna betalas mer.

Ovanstående argument kan tyckas vara logiska, men det har tidigare inte stoppat det politiskt korrekta maskineri som utgör den svenska staten av idag.

Trots att det från massmedialt och feministiskt håll låter som att damfotbollen bör vara lika högt värderad ekonomiskt och från supporterhåll är den fortfarande väldigt långt från dess manliga motsvarighet. Exempelvis 2015 blev det en nyhet när proffsen i Sveriges damlandslag förlorade mot Stockholms stadslag för 15-åriga pojkar med 3-0.

Källa:
Svenska Fotbollförbundet: Därför är det inte diskriminering

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KlausFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Men kan inte vår feministiska regering gå in med skattepengar för att kompensera för publikens bristande intresse och med ge dem samma pengar som de skulle ha fått om de hade varit män? Kalla det snoppskatt eller nåt. Man ger ju kulturstödspengar till kriminella ”ungdomar” som gör gatukonst. Varför inte duktiga fotbollskvinnor?

Fredrika
Medlem

Det var kanske inte ett bra förslag förresten. Riskerar inte en sådan åtgärd att cementera gamla patriarkala könsstrukturer?

En mer progressiv patriarkal struktur skulle vara om staten erbjuder alla fotbollspelerskor attför skattepengar ”byta” sina könsdelar mot imitationer av männens samt ändra deras genusstatus i skattelängden? När de blivit män kan de inte vara förtryckta kvinnor längre. Eftersom löneskillnader mellan män inte anses vara ett problem, upphör alla adresserade problem att existera.

Klaus
Medlem

Kvinnor är inte lika intresserad i fotboll som män. Inte lika många kvinnor titta på damfotboll som män titta på herrfotboll.