Svenska försvaret inte välkommet på nationaldagsfirande

SVERIGE. Den svenska försvarsmakten är inte välkommen att fira nationaldagen i Umeå, detta eftersom massinvandrade främlingar kan ta illa upp.

Sveriges försvarsmakt har blivit portade från fortsatt nationaldagsfirande i Umeå. Anledningen uppges vara att främlingar som ska välkomnas till Sverige under firandet kan ta illa upp över uniformerade soldater.

— Jag har förstått via min medarbetare att vi inte längre är välkomna att vara med där, säger Jan Demarkesse, överste vid totalförsvarets skyddcentrum i Umeå om beslutet.

Arrangörerna av nationaldagsfirandet skyller på tidsbrist under arrangemanget. Dock menar man även att traumatiserade rasfrämlingar kan få negativt laddade känslor av försvarsmaktens närvarande.

— Vi har väl många medborgare och andra som kommer från traumatiska upplevelser. Militärfordon har väldigt starka känslomässiga laddningar, både positiva och negativa, säger Lillemor Elfgren, som är programsamordnare på Västerbottens Museum.

Källa:
Försvaret stoppas från nationaldagsfirande i Umeå

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om