Svenska FN-förbundet vill åter förbjuda Motståndsrörelsen

Svenska FN-förbundets ordförande, Alexander Gabelic, gick idag ut och krävde ett organisationsförbud av bland annat Svenska Motståndsrörelsen. I morgonsändningarna hos TV4 nyheterna pekade han direkt ut organisationen vid namn.

Det här är inte första gången som SFN lobbar för ett förbud mot regimkritiska så kallat rasistiska organisationer, i Sverige. Redan i mars gick förbundets ordförande ut i en självdeklarerad hövisk strid, på självaste ”Internationella dagen mot rasism”. Till sin hjälp hade Gabelic då, liksom nu, förbundets generalsekreterare främlingen Bonian Golmohammadi. En person man kan hävda, utan att direkt överdriva, har ett högst personligt egenintresse i SFN:s utspel.

I sin iver att vara den politiska korrektheten till lags, skyr Gabelic och Golmohammadi inga som helst medel. Det blir tydligt framförallt i de båda herrarnas, minst sagt, godtyckliga tolkning av FN-stadgan. Något som Nationellt Motstånd tidigare har lyft fram.

Som om det inte borde räcka med att SFN fiskar i de grumligaste av grumliga vatten för att rättfärdiggöra sin hets mot det svenska folket, så försöker dessutom riksdagsledamoten Alexander Gabelic (s) plocka billiga politiska poäng på bekostnad av sin roll som ordförande för SFN.

Även om SFN:s fjolliga utspel inte direkt lär hörsammas (åtminstone inte i detta skede) av den lagstiftande makten i landet – chansen till det har dess ordförande tarvligt dribblat bort, tack vare sin vilja till karriär inom SAP – så måste det likväl tas på största allvar. Ty den är ett exempel, i en rad av många, på det senaste årets välregisserade hets mot organisationen.

Under det senaste året har den onyanserade journalistiken om Motståndsrörelsen trappats upp i massmedia och förgrovats avsevärt. Tillsammans med det makabra justitiemordet i fallet Frost, polisens omfattande rättsövergrepp mot organisationens aktivister under årets Folkets marsch och polisgruppen NOVA:s rättsvidriga metoder, enkom riktade mot organisationsaktivister, träder en inte allt för angenäm bild fram av det demokratiska system vi lever i.

I takt med att den nationella kampen avancerat och rönt allt större framgång, så mobiliserar systemet så sakteliga för en öppen attack mot den nationella Sakens spjutspets – Svenska Motståndsrörelsen. Svenska FN-förbundet bekräftar bara att vi är på rätt väg och antyder att systemets enda möjlighet att förhindra en framtida folklig resning är att förbjuda oss.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments