Svensk militär tränar med Nato

NORDEN. Svensk militär deltar nu i militärövningen Cold Response i Nordnorge. Övningen anordnas av Nato och samlar deltagare från 14 länder.

Den svenska militären deltar nu i den stora militärövningen Cold Response som anordnas av Nato i Nordtröndelag i norra Norge. I övningen deltar cirka 15 000 soldater från 14 länder. Med 2 000 deltagande soldater är Sverige det tredje största landet att delta efter Natoländerna USA och Norge.

Att så många soldater övar tillsammans är något ovanligt. Men svenska soldater är vana vid att ha övningar ihop med Nato eftersom Sverige är ett partnerland sedan 20 år tillbaka.

I slutet av mars i år ska även den lagrådsremiss som regeringen tagit fram hamna på riksdagens bord. Lagrådsremissen gäller det så kallade värdlandsavtalet. Avtalet ska reglera huruvida Sverige kommer att hjälpa Natos styrkor om de skulle behöva beträda svenskt territorium. Detta oavsett om det råder krig eller ej

Källa:
Svensk militär deltar i stor Natoövning i Nordnorge

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments