Svenskt midsommarfirande och fornnordisk mytologi blir judisk skräckfilm

FILM. I den nya Hollywoodfilmen ”Midsommar” förvandlas det svenska midsommarfirandet till en orgie i död och blod, där deltagarnas fornnordiska ritualer framställs som ockulta och ondskefulla.


Trailer för Ari Asters nya skräckfilm ”Midsommar”.

Det är den judiske regissören Ari Aster från New York som följer upp sin skräckfilm Hereditary från förra året med filmen Midsommar. Den nya filmen utspelar sig i en svensk idyll, där en grupp bestående av främst blonda och blåögda nordbor firar vad som liknar ett midsommarfirande med starka inslag av fornnordisk sed.

Firandet framställs dock som långt ifrån idylliskt, där ovetande besökare drogas medan lokalbefolkningen sysslar med ockulta mord och andra våldsamheter.

Tidningen Café skriver om filmen att den svenska sommaridyllen knappast blir långvarig, för ”snart smetas det blod på runstenar, det bjuds på märkliga brygder (spot on, svensk midsommar) och en man med en Tors hammare-liknande slägga flimrar förbi. Stämningen känns påtagligt mardrömslik”.

Traditionellt svenskt midsommarfirande och nordisk förkristen religion framställs alltså i juden Asters tagning som både sekteristiskt och mardrömslikt.

Filmen heter ”Midsommar” även på engelska – och inte ”Midsummer” –  men är inspelad i Ungern och förutom de brittiska huvudrollsinnehavarna Florence Pugh och Will Poulte deltar ett fåtal svenska skådespelare i biroller, däribland Liv Mjölnes, Anna Åström och Gunnel Fred.

”Midsommar” har biopremiär i augusti.

Källor:
‘Midsommar’ Review: The Horrors of Relationships, And Also Bizarre Pagan Rituals
Årets största skräckfilm handlar om svensk midsommar – och trailern ger oss kalla kårar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

11
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
GrottbjörnenKlausPåläst_DH_Dissident Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Thor
Medlem

Så nu har de semitiska giftormarna satt huggtänderna i vår stolta och högstående vikingakultur än en gång

Dissident
Medlem

Detta som filmen visar är bara projicering. —————————————– Vad är den judiska slaktfesten Purim? https://www.nordfront.se/purim-2012.smr samt https://www.nordfront.se/judarna-firar-sitt-folkmord-pa-perserna.smr Låt oss inte heller glömma judendomens/judarnas historia av icke-judiska spädbarnsoffer. Här finns mer läsning, boken ”Blood Passover – The Jews of Europe and Ritual Murder” (OBS, BOKEN ÄR DESSUTOM SKRIVEN AV EN PROFESSOR I HISTORIA, SOM DESSUTOM SJÄLV – http://en.wikipedia.org/wiki/Ariel_Toaff – ÄR JUDE): http://www.bloodpassover.com/ Blod, icke-judiskt sådant, är något som ofta förekommer inom judendomen. Deras högtid Purim där de äter s k Hamantaschen-bröd (http://en.wikipedia.org/wiki/Hamentashen), symboliserar att de äter den ariske ( https://www.nordfront.se/vem-ar-amalek.smr + https://sv.wikipedia.org/wiki/Haman_(Bibeln) ) Hamans (som agiterade mot judarnas utsugande av det… Läs mer »

Påläst
Medlem

Ja, juden känner andra som den känner sig själv. Inte undra på att den är så rädd.

_DH_
Medlem
_DH_

Något säger mig att judarna har lätt att hitta material för sådana filmer, då de själva har sådana skamliga traditioner. Ta bara de tofetplatser där de offrade sina förstfödda barn till Molok (eller i Jehovas namn också, beroende på vad man läser in i vissa bibelstycken). https://en.wikipedia.org/wiki/Tophet Jag har också från andra källor fått intrycket att dessa judar börjat försöka projicera sin egen ondska på oss. De vet att vi inte har någonting alls att skämmas över, till skillnad från dem, så de måste anklaga oss för att vara som de är. Judarna är de verkliga ”nazisterna” (i Hollywood-meningen) och… Läs mer »

Dissident
Medlem

Du skrev: ”Det är dock min personliga tro att Gud avsiktligen har tvingat på mänskligheten detta djävulens folk, och låtit dem försöka korrumpera och manipulera oss.” Det finns följande teorier (självklart tror inte jag på dessa teorier. Då kanske man kan åka dit för HMF) : ”Demiurgen har i detta synsätt, ett antal lägre tjänare/väsen under sig, som hjälper Demiurgen att upprätthålla sina försök att hålla mänsklighetens själar i andligt kunskapsmörker: ’An archon, in the Gnosticism of late antiquity, was any of several servants of the Demiurge, the ”creator god” that stood between the human race and a transcendent God… Läs mer »

Påläst
Medlem

De skäms inte alls.

Klaus
Medlem

Filmen är hets mot folkgrupp.

Grottbjörnen
Medlem

de får gärna tro att det är så här vi jobbar, visa filmen på alla biografer i afrika och mellanöstern gratis!

Klaus
Medlem

Nej, de titta bara på blonda flickor, allt annat är ointressant. Ännu flera vill komma och George Soros lovar dem att de får en blondin. Det är ju också Bilderberg-regeringens politik.