”Svensk” landslagsspelare slutar spela handboll – ska byta kön

INRIKES. ”Svenska” handbollsspelaren Louise Sand byter spel i landslaget mot att ställa sig i kö för ett könsbyte.

Den Sri Lanka-födde handbollsspelaren Louise Sand – som förutom att ha varit med i det svenska landslaget till vardags spelat i franska ligan – har valt att sluta spela handboll och i stället ställa sig i kö för ett könsbyte.

Sand meddelade sitt beslut i en podcast, där hon sa att hon mått ”otroligt dåligt” den senaste tiden samt att hon vetat vad det berodde på.

— Jag är född i fel kropp, sa Sand.

Hej, detta är jobbigt och samtidigt befriande att berätta för er. Jag har nu valt att lägga handbollskorna på hyllan föralltid. Jag har brutit mitt kontrakt med mitt klubblag Fleury. Klubben och tjejerna har varit helt underbara. Tack ”alla” klubbar för dessa år. Tack alla tjejer jag fått äran att spela med och allt folk runtomkring idrotten. Tack för att jag har fått äran att bära den svenska landslagströjan i så många år, kom upp i mer än 100 landskamper. Trodde jag aldrig. Tack också mamma och pappa för att ni alltid har kört mig till matcher och träningar sen jag varit liten, framförallt att ni stöttar mig genom detta och älskar mig oavsett vad, samma med mina älskade polare. Jag älskar er. Det finns en anledning varför jag har slutat, detta kan ni lyssna på i utkastpodden (Spotify/podcaster) i extraavsnittet nu där jag lägger alla korten på bordet. Jag har lyssnat på avsnittet och jag låter väldigt känslokall och pratar om detta som ingenting. Men det var svårt att göra det på något annat sätt, stakar mig även på en del ord. Jag hoppas ni förstår och respekterar mitt beslut. Nu är det dags att leva mitt liv på riktigt ❤️

Ett inlägg delat av Loui Sand🗽 (@louisand)

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Carine
Nybörjare
Carine
1 år sedan

…och ännu sämre kommer hon att må när hon upptäcker att livet som ”man” inte löste hennes problem..

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan
Reply to  Carine

Exakt! Man kan inte bota sin psykiska ohälsa genom att försöka byta kön, vilket inte går. Som du skriver kommer Detet att må betydligt sämre framöver. Risken att Louise ska begå självmord eller utveckla livslångt skadebeteende kommer att öka rejält nu. Staten och den främmande homolobbyn har ett tungt ansvar att bära när de pushar folk över gränsen och i vissa fall lovar gröna skogar bara de psykiskt drabbade dysforikerna väljer att inträda i Limbo. Vår regering och den främmande makten är verkligen onda och människofientliga.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan
Reply to  Carine

Dessutom så kommer denna rasfrämling att användas som en ”lyckad” förvandling i pressen. Vad resultatet blir är en tragedi.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

”Svenske handbollsspelaren Louise Sand” Där blev det inte många rätt i grammatiken! En riktigt usel formulering som mer hade platsat i en blaska som Aftonbladet. För det första, Louise anger att det är fråga om något åtminstone till namnet ”feminint”, varför det manliga ”handbollsspelaren” istället bör bytas till det kvinnliga ”handbollsspelerskan”. För det andra, ordet ”svenske” är avsett att användas för män, medan det ska heta ”svenska” för den kvinnliga motsvarigheten, vilket namnet ”Louise” bestämt att det är fråga om här. För det tredje, och det absolut vidrigaste av felen i meningen, är att denna neger överhuvudtaget benämns såsom ”svensk”!… Läs mer »

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Ja det blir ju en trevlig formulering. Jag hade kanske gärna skrivit ”Den rasfrämmande handbollsspelerskan Louise Sand som för tillfället uppehåller sig i Norden…” men det hade kanske varit lite ofint att skriva så? I så fall är det tur att jag inte har gjort det.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan
Reply to  Fredrika

Guldstjärna i kanten, om det var jag som var din ”svenskaläraret”.