Svensk fotbollsstjärna hyllade homolobbyn – blev hatad av sitt lags fans

SPORT. Fotbollsspelaren Albin Ekdal fick ta emot hård kritik efter att han tagit ställning för homolobbyn.

Landslagsspelaren Albin Ekdal, till vardags i italienska Sampdoria, valde i ett pk-utspel att ta ställning för homolobbyn.

— Jag kan inte göra mer än att välkomna alla i fotbollsvärlden. Det kan inte du heller.  Men gör vi det alla tillsammans, på varje läktare, på varje bussresa, på varje bortamatch och i varje omklädningsrum så har vi snart inte det här problemet längre, sa Ekdal om så kallad homofobi.

Reaktionen från Sampdorias supportrar på Twitter var dock inte direkt välkomnande. De allra flesta kommentarerna var negativa till Ekdals homovurmande och vissa ska ha varit direkt homokritiska.

Albin Ekdal har däremot fått mer stöd från Sverige än från sina egna fans i Italien. Svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand tycker att ”det är otroligt starkt av Albin” samt beklagar sig över Samp-fansens reaktion:

— Det visar bara att vi måste jobba ännu hårdare med de här frågorna, menar Sjöstrand.

Vilken nytta ökad acceptans för hbtq-personer kommer att generera svensk fotboll och varför resurser bör avsättas för detta klargörs inte.

Källa:
SvFF stöttar Albin Ekdal efter homofobin

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Slipsen says:

  Sydeuropéer är inte lika skitnödigt pk som svenskar! Religionen har viss betydelse i sydEuropa när det gäller synen på homosexualitet som vi saknar i det sekulariserade Sverige men man kan se en tydlig skillnad i andra frågor också.
  Pk-pesten blir nordbornas undergång om vi inte ändrar inställning snarast!

 • Sigfrid says:

  Jag är så otroligt trött på folk som snyftar om bögeriet låt dom hålla sig inom sina egna väggar men försök inte tvinga på andra dessa vidriga handlingar.All heder till Sampdorias supportrar som visar vad dom tycker om Ekdals utspel.

 • Lotta says:

  Förstår fansen då de flesta säkerligen är aströtta på att få denna homolobby nedkörd i halsen jämt o ständigt!

 • Begriper inte att Svenskar alltid skall deka ned sig. Präster, partiledare, fotbollsidoler, det är bara VI som håller på den nordiska anständigheten. Ett renrasigt land som Sverige var och väckte beundran – men dagens tillstånd kan inte vara i evighet – det gjorde inte Weimarrepupliken heller. Ge aldrig upp!!

 • Anders Jonsson says:

  Albin Ekdal ville leka (((systemets))) lydiga lakej och satsade på ett säkert kort:

  Han ville passa på att hylla homo-lobbyn när (((systemet))) ordnade sin vidriga pride-parad i Stockholm.

  Sampdorias supportrar uppskattar inte Ekdals äckliga fjäskande för (((makten))).

  Bra gjort av supportrarna till det italienska fotbollslaget!


 • Lämna ett svar