Svensk folkhögskola öppnar ”Marx-spa” smyckat med konst från DDR

KULTURMARXISM. Viskadalens folkhögskola har investerat sex miljoner kronor på att bygga ett Marx-spa, som utsmyckats med konst från det kommunistiska DDR, för att förstärka sin ”arbetarrörelseprofil”.

Skolchef Joakim Hjelm och juden Karl Marx (skärmdump).

Viskadalens marxistiska folkhögskola vill förstärka sin ”arbetarrörelseprofil” med inspiration och konst från det kommunistiska DDR (Östtyskland).

Skolan har investerat sex miljoner kronor i ett Marx-spa, där en över en meter hög bronsbyst av Karl Marx ska stå och citat från honom ska finnas på väggarna. Kroppstvätt och hjärntvätt i samma lokaler, alltså.

— Vi vill inte vara något ”Scandic” som många andra kursgårdar förvandlats till, tvärtom måste vi lyfta rörelsen rötter, säger Viskadalens skolchef Joakim Hjelm.

Hjelm gör ingen hemlighet av att juden Karl Marx och hans kommunistiska ideologi spelar en viktig roll inom socialdemokratin:

— Man må tycka vad man vill om Marx, det går inte att komma runt honom i arbetarrörelsen. Hela det socialdemokratiska partiprogrammet är nedlusat av Marx.

Bronsbysten som ska pryda folkhögskolans nya spa hämtade Hjelm själv i staden Beeskow 15 mil sydost om Berlin. Statyer och annan konst från DDR-tiden är inte officiellt till salu i Tyskland, men efter lite förhandling och några påskrivna avtal fick Hejlm till slut ”låna” Marx-bysten i brons.

De svenska skattebetalarna är alltså med och finansierar en skola som öppet hyllar juden Karl Marx, som bland annat förespråkade proletariatets diktatur, tvångsexpropriering av privata tillgångar och att nationalstaterna skulle ersättas med politisk internationalism, det vi idag kallar globalism.

Viskadalens marxistiska folkhögskola erbjuder kurser på både grundskole- och gymnasienivå, samt riktade kurser i bland annat jämställdhet, normkritik och mångfaldsarbete.

Källa:
Nu öppnar ett Marx-spa

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
BonordboMikaelGrottbjörnenRamón Mercader Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ramón Mercader
Medlem

Karl Marx skrev ju även Das Kapital, som till skillnad från Kommunistiska manifestet inte innehåller ordet ras. Det Kommunistiska manifestet tar upp sin ras fortplantning som ett av behoven.

Grottbjörnen
Medlem

Det är ju en svunnen tid som inte kommer tillbaka, på något sätt så kan jag respektera andan i gamla DDR och ”gammelkommunisterna” mer än vad jag kan i dagens tyskland,även om de hade slagit in på fel väg.
om sakerna hamnar på ett museum så stödjer jag det, men varför skylta med sånthär på en skola idag? gubben verkar leva kvar på 70-talet

Mikael
Medlem

Smaklöst, snacka om att vara historielösa. Kommunismen står för allt annat än frihet.

nordbo
Medlem

Begreppet demokrati är minst sagt misshandlat och överanvänt,det började tidigt.

DDR = Deutsche Demokratische Republik

Om man inte röstade ”rätt” eller uttalade sig på ”rätt” sätt i DDR så blev man per automatik en politisk fånge eller förföljd och trakasserad.

I ”Sverige” så har man löst det genom att oavsett vad man lägger sin röst på så har man röstat ”rätt” iallafall.

Bo
Medlem

Staten sponsrar glatt marxistisk propaganda med skattepengar. Vilket himla liv det skulle bli på PK-iterna om några sant arbetarvänliga själar skulle komma på idén att inrätta en kursgård (eller liknande) med temat nationalism. Tonvikten skulle där naturligtvis läggas på nationalsocialismen. Bland kurserna: Beprövade metoder mot arbetslöshet, Räntefri ekonomi, Tillämpning av naturens könsroller, Folkhälsa på riktigt. Varför inte placera ut en bronsbyst på en känd NS förgrundsgestalt och rikligt med tidstypiska symboler i lokalerna? Men varför ges det plötsligt inga statliga pengar till bildning och kultur nu då??