”Svensk” efterlyses efter mord i Danmark

UTRIKES. En ung man som bor i Sverige är efterlyst efter ett mord i Danmark.

Bild på den efterlyste ”svensken”. Foto: Danska polisen.

Dansk polis efterlyser nu ”svensken” Ali Kadem Jawad Al-Khuzaie efter att en man blivit ihjälslagen i Køge, strax utanför Köpenhamn, i Danmark. Vid ett slagsmål blev en man utsatt för trubbigt våld.

— Sju minuter efter midnatt får vi flera anmälningar om slagsmål, tumult, rop och skrik på Nylandsvej. Några personer lastar därefter in en till synes livlös man i en bil och kör ifrån platsen, säger polisens kommunikationsrådgivare Martin Bjerregaard till BT i fredags.

Sex män greps och den livlösa mannen kördes till sjukhus, men avled senare.

Nu misstänker man att den nämnda ”svensken” har med saken att göra och efterlyser honom därför. Det hela kan enligt polisen vara en intern uppgörelse bland kriminella:

— Vår värdering av saken är att offer och gärningsmän kände varandra, och att tumultet uppstod på grund av en intern strid mellan parterna, säger Kim Løvkvist, chef för våldsroteln i området.

Den efterlyste mannen antas uppehålla sig i Køge, men ska också ha haft en bostad i Rødovre i Köpenhamn.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments