Svensk biskop stödjer muslimska böneutrop i sin stad

ISLAMISERING. Biskopen i Växjö stödjer muslimska böneutrop i 110 decibel i sin stad.

Foto: mochawalk (CC0)

I tisdag meddelande polisen i Växjö att en moské i staden ska få tillstånd att göra muslimska böneutrop. Böneutropen får vara 110 decibel höga utomhus och sändas i tre minuter och 45 sekunder varje fredag mitt på dagen.

SVT Småland rapporterar nu att beslutet stöds av Svenska kyrkans biskop i Växjö, Fredrik Modéus, som säger att det är ett ”klokt och välbetänkt beslut”. I ett skriftligt meddelande till SVT säger Modéus vidare:

Framförallt är jag glad över att beslutet visar att religionsfriheten gäller brett i vårt land. Vi tar lätt religionsfriheten för given, men den som kan sin historia vet att vi inte kan göra det. Religionsfriheten är viktig att värna såväl för oss kristna som för andra.

Faktum är att konceptet religionsfrihet ursprungligen uppstod för att skydda människor som inte ville underordna sig kristendomen och religionsfrihet i västerländsk mening är sällsynt i muslimska samhällen. Religionsfrihet är alltså minst lika mycket rätten till frihet från en religion som friheten att få vara anhängare av valfri religion.

Källa:
Biskop Fredrik Modeus: ”Klokt och välbetänkt beslut”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KarlSigfridKarl AVeraFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

”Den som kan sin historia vet…”

Den enda historia Modéus kan är verkligen bara sin egen. Hur tror han att krigföring har gått till i den verkliga historien, utanför honom själv? Men han har i och för sig redan visat att han är överlöpare. Svikit landet, sin församling, Gud.

Må Modéus brinna i det helvete han inte tror på. Tillsammans Antjekrist Schakalén och övriga fiender.

Vera
Medlem

Böneutropen är påträngande hur kan det gå ihop med religionsFRIHET? Har mitran ramlat över öronen på förrädaren Fredrik Modeus??

Karl-Путин A
Medlem

I FNs stolta deklaration om religionsfrihet står att religionsfrihet även innebär friheten att slippa påverkan från andra religioner än den man själv tillhör. Brunstiga åsneskrik i 110 decibel kan knappast kallas att slippa påverkan.

Men vår (((regim))) följer bara de deklarationer som gagnar folkmordet på oss svenskar. Polisen har heller inga invändningar och tänker inte granska vad som brölas ut i böneutropen. Det går alltså alldeles utmärkt att mana till jihad och döda alla otrogna hundar.

Sigfrid
Medlem

Svenska kyrkan och dess representanter är alla kulturmarxister och går ockupanternas ärenden dom skiter fullständigt i vad svenska folket tycker.

Karl
Medlem

Då anser jag att tokbiskopen ska bosätta sig bredvid moskén. Det går väl i byxorna på stollen varje gång han hör böneutropet.