SvD:s John Sjögren erkänner skuld till sexuella övergrepp

MEDIA. SvD:s kulturskribent John Sjögren skriver att han har personlig skuld i de sexuella övergrepp som hans kollegor begått. I samma veva försöker han dock anklaga ”alla män” för att också bära på skuld.

De senaste veckorna har flera godhetssignalerande journalister anklagas för sexuella övergrepp. Fredrik Virtanen, Ehsan Fadakar och Oisín Cantwell på Aftonbladet har pekats ut som sexualbrottslingar av kvinnor i deras närhet – liksom Soran Ismail, vars identitet Nordfront också var först med att avslöja. Ismail är om inte journalist en person som journalister gjort till idol för många människor då han är antirasist, feminist och ”medmänniska”.

John Sjögren

En annan uttalad ”medmänniska” är SvD:s kulturskribent John Sjögren som nu tar skuldkomplexet till en helt ny nivå.

I artikeln Alla män, vi bär skuld för de sexuella övergreppen ägnar sig Sjögren åt samma sorts karriärsfrämjande sociala signalering som Virtanen, Fadakar, Cantwell och Ismail gjort. Artikeln kan även  ses som ett försök att blanda bort korten och förminska den egna journalistkårens övergrepp genom att skuldbelägga alla män.

Sjögren nöjer sig dock inte med att erkänna skuld för de sexuella övergreppen utan menar också att han har personlig skuld till ”Förintelsen”:

Vi bär alla inom oss en fundamental brustenhet, en potential till det allra värsta. Vi föds skyldiga. Därför kan jag aldrig med rent samvete säga: det var inte mitt fel. Jag har personlig skuld till såväl de svinerier som utspelats på våra svenska teatrar som till Auschwitz, Hiroshima och IS. Det är rent juridiskt så klart en orimlig hållning. Men existentiellt den enda möjliga.

Så låt oss sluta med att skylla ifrån oss och istället erkänna vår skuld, så att vi på allvar kan axla vårt medmänskliga ansvar.

Källa:
Alla män, vi bär skuld för de sexuella övergreppen

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
SigfridJossAndersKarlDaniel Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Jag erkänner att jag också bär skuld till de våldtäkter som begås. Trots att vi i vårt land i dag har en massa somalier, afghaner och andra våldtäktsbenägna kreatur, så har jag inte dragit mitt strå till stacken och fysiskt jagat ut dem. Samma gäller för alla av oss, då invällarna fortfarande är här. Jag har inskränkt min egen insats till endast politisk sådan, vilket inte är av något värde förrän den dag vi tagit tillbaka vårt land – tills dess kan invällarna fortsätta våldta våra kvinnor. Mer seriöst, dock, så upplever jag det besynnerligt att de i judemedia pratar… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Enligt kulturmarxismen, kallad liberalism i Sverige, så är vi alla självständiga individer som ska skita i alla andra och bara bry oss om oss själva. Alltså kan vi inte känna kollektiv skuld för saker som inte ens hände i Auschwitz, eller andra saker som verkligen har hänt; som att journalistpacket har visat sig vara det vi har vetat hela tiden: Ett misogynt, ljugande, psykopatiskt och egoistiskt vänsterPACK!

Holger
Medlem

Jag är inte förvånad över John Sjögrens tankegång. En kulturjournalist lever i en annan dimension som vi vanligt folk troligtvis aldrig kommer att bevittna.

Men jag måste erkänna att han rätt i ”de svinerier som utspelats på våra svenska teatrar”.

Slutligen hoppas jag att John en dag blir frisk. Jag föreslår att du slutar att fördjupa dig i Sartre och läs i stället Mein Kampf av Adolf Hitler. Ge dig sedan ut på vedbacken och hugg ved.

M
Medlem

Riktiga killar får ligg utan att våldta.

.db.
Medlem

Vilka jävla löjliga proportioner detta får.
Nu hänger alla kulturmurvlarna på. Spelar ingen roll om de själva drar sig i skiten.
Det är enbart delen utav kakan de vill ha, och om de kan tjäna några extra slantar på att agera förvirrad.
Äckliga varelse. Till lyktstolpen.

Anders Jonsson
Medlem

Vilket förakt man känner för dessa feministiska hen-pajasar som JUDE-makten låter sitta på offentliga ledande positioner i detta (((sjuka))) samhälle!

Joss
Medlem

En som är skyldig till massmord och våldtäkter bör inte jobba på en stor tidning som SvD. AVGÅ SJÖGREN! Stå för dina ord!

Sigfrid
Medlem

Sådana sjuka män som John Sjögren är inte män dom är istället äckliga pk-människor som ska föraktas av oss övriga.