Svarta ungdomar startar upplopp i USA

BROOKLYN. Svarta ungdomar i USA firade julen genom att storma en biosalong. Dagen därpå stormade svarta ett köpcentrum i stadsdelen Brooklyn.

Under julfirandet i USA stormade svarta ungdomar en biosalong i Jackssonville, Florida. En polisman och flera anställda på biosalongen skadades i tumultet. Flera svarta slogs även med varandra, medans andra sprang ut på parkeringsplatsen och hoppade på parkerade bilar. 62 poliser beväpnade med pepparspray lyckades till slut skingra de svarta ungdomarna.

Dagen därpå postades uppmaningar om att starta ett upplopp i köpcentret Kings Plaza i Brooklyn, New York. Under upploppet uppges även flera vita ha blivit offer för det så kallade ”knockout game”, där svarta ungdomar försöker slå oskyldiga vita medvetslösa.

Efter våldsamheterna skröt flertalet gärningsmän om sin ”seger” på det sociala mediet Twitter. Enligt köpcentrets säkerhetsvakter deltog fyra- till femhundra personer i upploppet.

Nyheten om upploppen uppges inte har fått någon större uppmärksamhet i den amerikanska rikstäckande nyhetsrapporteringen. Även det faktum att det var mestadels svarta ungdomar som stått för upploppen har tystats ner.

Källa:
Hundreds of black teens riot at mall in Brooklyn

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments