Svar på medias hets och polisens trakasserier i Södermanland

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nästeskorrespondenten i Näste 8 bemöter i denna artikel de senaste dagarnas hetsartiklar från Sörmlands nyheter och berättar om de senaste av Nyköpingspolisens grova övergrepp och lagbrott.

Uppdatering:

Nordfront har fått en bild på polismannen som bussade sin polishund på två aktivister. Känner du igen mannen på bilden? Skicka namn och övriga uppgifter till redaktionen@nordfront.se så att polisen kan anmälas för tjänstefel.

Den ursprungliga artikeln:

Medias taktik att hetsa mot Motståndsrörelsen för att få många klick används för tillfället flitigt av Sörmlands nyheter (SN). I vad som tycks vara ett marknadsföringsknep för sin nya hemsida, har SN den 9 april dragit igång en makalös serie hetsartiklar. Den innehåller allt från uthängningar till häpnadsväckande uttalanden från den södermanländska åsiktspolisen. Smutskastningskampanjen verkar vara planerad att sträcka sig över flera dagar.

Den första dagen av hetskampanjen har lögnpressen publicerat tre artiklar. Den första, vid namn De är nazisterna som styr NMR i Sörmland, är en klassisk uthängningsartikel. Några motståndsmän hängs ut med namn och bild, medan andra bara har fått sin ålder skriven. Förmodligen beror det på att ”journalisterna” själva vet att det handlar om förtal.

Artikeln innehåller många felaktigheter, och vissa som hängs ut är inte ens medlemmar i organisationen. En medlem som hängs ut med namn och bild påstås lögnaktigt ha spridit ”antisemitism och hets mot homosexuella” trots att personen aldrig anmälts eller dömts för någonting sådant.

Chefredaktören för Sörmlands media – Eva Burman – har skrivit en krönika där hon ger uttryck för sina fantasier om vilken politik Nordiska motståndsrörelsen företräder. Med den hycklande överskriften Där NMR börjar tar demokratin slut, ljuger hon om våra åsikter och försvarar sin hets med att det liberala samhället står handfallet inför dem. Den röda tråden är gnäll över att ”demokratins verktyg, yttrandefriheten” gäller och används även av oss.

Typexempel på en hetsartikel från sn.se

Den tredje och mest häpnadsväckande artikeln är en intervju med Mikael Backman, som är polisområdeschef för Sörmland. I artikeln vid namn Polisen: ”Vi har god kontroll på NMR” erkänner han helt öppet att de förföljelser och trakasserier som sker mot Motståndsrörelsens medlemmar är planerade och en del av polisens och Säpos taktik. Han tar tydlig politisk ställning och har till och med fräckheten att med ett hot försöka avskräcka folk från att stå upp för det rätta och bli medlemmar i organisationen genom att förklara: ”Om du är med i den här grupperingen ska du veta att du kommer att vara föremål för polisens fokus. Du kanske borde fundera på om det är det du verkligen vill.”

Pär Öberg, chef för den parlamentariska grenen av Nordiska motståndsrörelsen samt presstalesman, kommenterar detta angrepp.

Om citatet av polisområdeschef Mikael Backman som Sörmlands nyheter publicerat verkligen stämmer, så bryter han mot lagen. Att hota befolkningen med att de kommer trakasseras av polisen om de tar ställning för ett lagligt politiskt parti är bland det värsta jag sett. Detta kommer att beivras. Jag vill även passa på att vända mig till den enskilde polismannen i Sörmland. Blev du polis för att jaga oliktänkande personer? Du kanske borde fundera på om det är det du verkligen vill. Paradigmskiftet närmar sig, välj sida redan idag!

Lägesuppdatering om kampen i Nyköping
Motståndsrörelsen, och i synnerhet medlemmarna i Kampgrupp 801, har en omfattande historia med Sörmlands nyheter och (åsikts)poliserna i Nyköping. Tidningen har vid flera tidigare tillfällen gjort uthängningar och tar varje tillfälle i akt för att kunna förtala både enskilda medlemmar och organisationen i stort. Det tidningen är mest stolt över är deras tidigare ”avslöjande” att nationalsocialister hyrde en träningslokal i vilken alltifrån fotboll till kampsport tränades. Hetsen fick då den folkfientliga kommunstyrelsen att lagvidrigt säga upp kontraktet, varefter vi valde att hålla en träning utanför kommunhuset. Detta slutade med att civilpoliser klädda i dödskallemärken anföll träningen. Ett utförligt reportage om turerna kring detta kan ses här.

Sedan denna händelse har polisen i vågor trappat upp trakasserierna mot de lokala medlemmarna. De har riktat in sig på en person i taget, som då förföljts, regelbundet stoppats, visiterats och så vidare. De har även gjort uppenbart lagvidriga saker som att beslagta telefoner och datorer utan klara brottsmisstankar.

Den senaste tiden har polisen dock blivit rent maniska i sitt agerande. Torsdagen den 4 april stannades två medlemmar av en polisbil på väg till en gruppträning. Utan någon motivering, eller förvarning, blev båda pepparsprayade och sedan gripna. När resten av gruppen närmade sig poliserna till fots hetsade polisen en hund på dem, vilket ledde till djupa bitskador hos flera av aktivisterna. Båda händelserna filmades vilket fick polisen att beslagta telefonerna med motiveringen att vi just filmat. Detta kommer givetvis att få ett juridiskt efterspel och förhoppningsvis kommer det omotiverade övervåldet att kunna visas på Nordfront någon gång i framtiden.

Här kan man klicka för att se en bild på ett av hundbetten från den 4 april (varning, det är en bild på ett öppet sår).

Här är en del av den grupp poliser som oprovocerat anföll och misshandlade deltagare på en gruppträning den 4 april.

Chefen för Kampgrupp 801, Linus Blomqvist, medverkade i senaste avsnittet av podcasten Mer än ord. Där nämnde han några av de senaste polistrakasserierna i Nyköping.

Nuförtiden verkar polisen i Nyköping knappt ha några andra uppgifter än att terrorisera motståndsmän, bortsett från att gulla med kriminella rasfrämlingar i miljonprogramsområdet Brandkärr. Vardagen för de medlemmar i Kampgrupp 801 som bor i Nyköping präglas av fordonstopp med genomsökningar, skyddsvisitationer, spanande poliser utanför hem och arbetsplatser med mera.

Visserligen går detta en på nerverna men repressionen visar bara på riktigheten i vår kamp och ofta är det bara komiskt att se polisen göra vad de kan för att få fram en reaktion. Exempelvis så beslagtog de nyligen en plastleksakskniv från en kamrat. Under tiden denna artikel började skrivas har polisen hunnit besöka ytterligare en gruppträning, samt stanna en kamrat för en rutinkontroll.

Dagligen begås grova brott i Nyköping, men dessa nedprioriteras för att polisen skall leka politiska kommissarier. Polisens trakasserier kommer dock aldrig att stoppa varken nationalsocialismens seger eller vår kamp, varken på lång eller kort sikt. Kampgrupp 801 hälsar alla våra fiender i media, politiken och inom polismakten att även era gärningar kommer ha konsekvenser en vacker dag.

Till alla folkfränder som ännu inte gör något motstånd mot det allt mer förtryckande systemet. Det är dags att börja inse att ni är en del av problemet. Låt inte terroristernas hot skrämma er utan finn ert mod och gör motstånd!

/Sven-Erik Wigenstam, nästeskorrespondent i Näste 8

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

15
Lämna en kommentar

Please Login to comment
9 Comment threads
6 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
nordboAxel ErikssonJimmy ThunlindCaesar-AureliusTobbe Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Motståndsman i Borås
Medlem

Använd detta för att få befolkning med er! Producera lokala flygblad, banderoller etc. Mycket bra kämpat utav er. Dessa poliser kan inte sova gott om nätterna.

peckerwood
Medlem

håper dere utstyrer alle medlemer med body cam så fort dere går ut døren hjemme og filmer alt 24/7.vet ikke om det finnes kamera som fex kan sende det man filmer videre til en backup, så hvis politiet tar kamera så er filmen lagret ett annet sted.for når man ser overvoldet dem driver med nå så blir nok alle bilder/video slettet av systemet for å dekke over politisk styrte voldspoliti.

Anders Jonsson
Medlem

Alla aktiva medlemmar och aktivister i Näste 8 och i hela Motståndsrörelsen är patrioter och hjältar som kämpar för sitt och vårt folks överlevnad. Alla poliser och statstjänstemän som tjänstgör som JUDE-maktens lydiga knähundar är eller är på väg att bli andligt döda. När man tjänstgör åt ett kriminellt och sinnessjukt (((system))) så mår man efter hand sämre och sämre, och börjar bildligt (och kanske även fysiskt) att ruttna inifrån. Ni JUDE-lakejer som av systemet kallas ”poliser” bör allvarligt överväga att ändra er livsföring och tänka över ert liv. Betänk detta: Vilken (((herre))) är det ni tjänar? Ni tror väl… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

Svara med samma mynt!

Häng ut alla åsiktsjournalister och åsiktspoliser med namn, foto och adress som de åsiktsbrottslingar de är. Låt folket veta vilka dessa svin är.

Intervjua grannarna och publicera en egen artikelserie, typ ”Grannar och närboende berättar hur det känns att bo granne till en ondsint folkförrädisk åsiktspolis”.

Caesar-Aurelius
Medlem

Daniel Augustsson och schäfern Trazan?

Jimmy Thunlind
Redaktör

Polisen skulle kunna vara Per Lindberg.

Tobbe
Medlem

Om det nu är samma Per Lindberg vi tänker på (områdeschef) så är väl inte han hundförare? Finns 13 st hundenheter i Södermanland så borde inte vara svårt att vaska fram kan man tycka men allt ska ju som bekant vara så hemligt när det gäller poliser.

Jimmy Thunlind
Redaktör

Nej, en Per Lindberg som tillhör operativa gatuteamet. Finns flera bilder och filmer av honom på Nyköpingpolisens Facebooksida.
https://www.facebook.com/polisen.nykoping/videos/2089768097738016/

Tobbe
Medlem

Är samma person jag menade. Googlade runt i morse och hittade diverse artiklar och bilder på sn på den här personen men (flashback-varning) öronen är helt fel om man jämför.

peckerwood
Medlem

ja ikke vansklig å se at systemet begynner å bli desperate. men som det het i min tid i nmr: i en tid av løgner er det en revlusjonær handling å fortelle sannheten. god kamp og forvent det værste fra systemet

Caesar-Aurelius
Medlem

Spännande tävling det här! Vem vinner 1:a priset!?

comment image

Jimmy Thunlind
Redaktör

Det som talar för Augustsson är att han är hundförare. Men han måste antingen ha gått upp i vikt eller vara olik sig på Nordfronts bild. Så…häng ut båda!

Tobbe
Medlem
Axel Eriksson
Redaktör

Ser ut som han till vänster.

nordbo
Medlem

Den svenska flaggan på bröstet som svinet har passar inte alls. (((EU))) flaggan ska denna gris bära på istället.