Svag krona och oro får bank att dumpa aktier i Sverige

EKONOMI. Den svaga kronan och den väntande politiska instabiliteten efter riksdagsvalet är anledningarna till att Erik Penser Bank väljer att dumpa sina aktier i svenska småföretag.

Tidningen Bloomberg förutspår att tiden efter riksdagsvalet den 9 september blir den “kanske mest tumultartade i den nordiska demokratin på ett århundrade”. Det är oron för politisk instabilitet efter valet och den extremt svaga kronan som får Erik Penser Bank att sälja sitt aktieinnehav i svenska småföretag.

— Har marknaden anledning till att vara orolig och stressad inför valet? Vår slutsats är att ja, det har den, säger Jonas Thulin, kapitalförvaltningschef på Erik Penser Bank.

Erik Penser Bank väljer inför valet att dumpa sin aktieportfölj i svenska småföretag då statistiken visar att små företag tenderar att få det jobbigare än större företag före och efter tidigare svenska val.

Källa:
Penser Bank Dumps All Swedish Small-Caps Ahead of Messy Election

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Caesar-AureliusKlausKarl AChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Råttorna som lämnar det sjunkande skeppet! Föga förvånande.

Karl-Путин A
Medlem

(((Råttorna)))

Karl-Путин A
Medlem

En annan sak som kommer att inträffa i höst är att elpriserna kommer att gå i taket, dels pga torkan och dels pga Googles nya serverhall kommer att dränera elmarknaden på all tillgänglig el.

Ni som ännu inte bundit era elavtal borde överväga detta snarast.

Klaus
Medlem

Träprodukter skall bli dyrare (men måste inte) pga skogsbränder och bilförsäkringar pga bilbränder, och så kommer skattehöjningar till, dvs befolkningen blir fattigare.

Caesar-Aurelius
Medlem

den väntande politiska instabiliteten efter riksdagsvalet Överdrivet eller till och med fel. ”Politisk instabilitet”, när det svenskfientliga blocket beräknas få 75-80 %, medan det svenskförnekande partiet beräknas få resterande 20-25 % enligt samtliga opinionsinstitut?? Eller ljuger opinionsmätningarna? Klart att de gör! De redovisar aldrig de som vägrar svara på frågan. Och hur många är de som vägrar att svara på frågan i förhållande till övriga partier? https://vk.com/guttersnipe_publications_inc?z=photo453578850_456240574%2Fwall-157237914_723 Pensernyheten är missledande i ett avseende till. VARJE val sedan 80-talet (åtminstone) har resulterat i exakt samma sak: Svenska småföretags aktier har minskat i värde jämfört med storbolagens under några veckor före och… Läs mer »