Superchocken: Sosse polisanmäler SD-ledamot för åsiktsbrott i talarstolen

ÅSIKTSBROTT. Socialdemokraterna har under lång tid profilerat sig som motståndare till yttrandefrihet. Nu polisanmäler en av partiets ledamöter en meningsmotståndare för åsiktsbrott.

Att kunna tysta meningsmotståndare istället för att behöva hitta på motargument är enligt vissa människor en smidig lösning.

Under flera år har situationen kring frågor som har med yttrandefrihet att göra blivit sämre. Misshagliga demonstrationer har hindrats trots att de varit lagliga, samtidigt som Socialdemokraterna fört fram förslag om att avskaffa rätten att vara med i partier såväl som rätten att tycka ”fel” om historiska händelser.

Justitieminister Morgon Johansson (S) driver frågan och talar öppet om kontakterna med den utländska judisk makt-organisationen World Jewish Congress.

Nu visar det regerande partiet Socialdemokraterna återigen sitt rätta ansikte då Christine Gilljam, ledamot för partiet i region Sörmland, polisanmäler meningsmotståndaren Bertil Malmberg som representerar Sverigedemokraterna. Anledningen är att han ska ha gjort sig skyldig till åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”, varför Gilljam väljer att agera angivare.

Händelsen utspelade sig under ett sammanträde i regionfullmäktige, då frågan om arbetslöshet i regionen diskuterades. Bertil Malmberg valde då att ta upp invandringen från tredje världen som en faktor, och hänvisade då till forskning som pekar på att många folkgrupper från Afrika i genomsnitt får lägre resultat på intelligenstester.

Specifikt pekades sydsudaneser ut av Malmberg, då denna grupp ska ha särskilt svårt vid den typen av tester. Denna grupp har tidigare inte kommit i större mängder till Sverige, enligt Fria Tider, men nu har de börjat komma som kvotflyktingar.

Hur invandring av folkgrupper med andra förutsättningar än svenskar påverkar samhället är en fråga som rimligtvis måste kunna diskuteras i en demokrati, så att man kan komma fram till om det är en bra idé eller inte. Men det tycker alltså inte Gilljam, som skriver följande i ett svar till P4 Sörmland:

Uttalandet ger uttryck för rasbiologiskt tänkande som utgår från att man kan dela in mänskligheten i olika raser, där vissa är mer värda än andra.

Bertil Malmberg står dock på sig i ett svar till Södermanlands Nyheter:

— Jag sa bara sanningen, säger SD-ledamoten.

Malmberg påpekar också att han inte förstår varför han avbröts av regionfullmäktiges ordförande Tomas Borin, som representerar det regionala partiet Vård för pengarna.

Sverigedemokratens egna parti verkar dock inte vara nöjd med Malmbergs uttalanden, utan uppmanar honom nu att lämna sina politiska uppdrag. Enligt SD Södermanlands ordförande Anton Berglund tar partiet ”kraftigt avstånd” från partikamratens uttalanden.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments