Summering av helgens festival: Misshandel, narkotikabrott och sexuella ofredanden 

FESTIVALSOMMAR. I helgen pågick festivalen Summerburst i Stockholm. Anmälningarna haglade in, däribland 75 fall av narkotikabrott samt fyra fall av sexuella ofredanden. 

Nu är festivalsommaren igång vilket brukar medföra att en rad av diverse brottsanmälningar strömmar in. Under de senaste åren har exempelvis antalet sexuella övergrepp vid festivaler exploderat, där över 150 fall av sexuella ofredanden ska ha anmälts under förra sommarens musikfestivaler i Sverige.

I helgen som var pågick musikfestivalen Summerburst på Stockholm stadion. Både polisen och arrangören ska under festivalen ha lagt extra fokus på narkotikabrott, där hela 75 ärenden inkom.

— Det kan handla om både innehav och eget bruk. Jag har inga närmare uppgifter om vad det rör sig om, säger Towe Hägg vid polisens regionledningscentral.

Men förutom detta ska även fyra fall av sexuellt ofredande anmälts. I två av fallen ska en misstänkt gärningsman vara identifierad. Vidare anmäldes även en ringa misshandel.

Hägg säger dock att detta endast är en nulägesrapport och att det kan komma in fler anmälningar i efterhand.

Källa:
75 narkotikaärenden efter Summerburst

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Johan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Johan
Medlem

De enda festivalerna som hittills tycks sakna detta rasligt främmande element är festivaler för metal, klassisk musik och folkmusik. Jag undrar varför…