”Sugar moms” – ett utbrett fenomen på norska asylboenden

NORGE. Tidningen VG har undersökt förhållandena på norska asylboenden och kommit fram till att bland de frivilliga kvinnor som arbetar där är det ett betydligt stort antal av dessa som inleder sexuella förhållanden med asylsökarna. Detta på initiativ från kvinnorna själva och gärna i utbyte mot ekonomiska gåvor.

Tidningen VG har i sitt reportage intervjuat flera asylsökare som bevittnar trenden: frivilliga kvinnor på norska asylboenden som inleder sexuella relationer med asylsökarna och byter till sig sextjänster av asylsökarna mot olika gåvor och tjänster. Bland asylsökarna kallas kvinnorna för ”sugar moms”

En av asylsökarna som VG har intervjuat, Yousef, säger att kvinnan som han inledde ett sexuellt föhållande med spenderade mellan 15 000 och 20 000 norska kronor varje gång de träffades. När relationen tog slut så stod dock tre kvinnor i kö för att ta hennes plats. Alla frivilligt anställda på boendet.

På denna mottagning var 85 procent av de frivilliga kvinnor, något som är vanligt för resten av landet och fenomenet är sedan tidigare känt i Sverige där dessa kvinnor är mest kända som ”batikhäxor” och är vuxna kvinnor, som VG också betecknar dem som.

Källa:
«Sugar-mammaer» – et utbredt fenomen på norske asylmottak

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

Kvinnors naturliga rättighet, förstås. Men gör en man samma sak så ska han förstås skällas ut – av samma kvinnor. För att använda ett engelskt uttryck där man endast stoppar in subjektet i början:

”Prostitutes for me – but not for thee”.

Rimligtvis borde väl batikhäxornas förehavanden strida mot sexköpslagen? Eller gäller även den endast män?

Victor
Nybörjare
Victor
1 år sedan

Äckliga ja ni vet vad dessa kvinnor. Ut med dom på samma gång som dom andra invasiva elementen icke tillhörandes här.

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Norska män gör något fel eller norska kvinnor har hämningar gentemot norska män.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
1 år sedan
Reply to  Klaus

tanter som tror att de ska kunna vara unga och vackra hela livet pga. hjärntvätt, de blir glada när en ung kille visar intresse för dom helt enkelt, skulle tro att norska män har självrespekt nog att inte göra så

Peter
Nybörjare
Peter
1 år sedan

Skökor! -INgenting annat!