”Styrkedemonstration” av extremvänstern

Idag höll de vänsterextrema organisationerna Antifascistisk Aktion (AFA) samt Revolutionära Fronten (RF) en demonstration i Stockholm. I ett storvulet pressmeddelande en vecka innan hade man försökt förmå sina anhängare att sluta upp för en gemensam kraftmanifestation (sic) på Odenplan i centrala Stockholm. Vidare hade man även försökt locka sina anhängare med att man nu skulle klä sig enhetligt, för att på så sätt försöka påskina att dagens demonstration skulle bli en verklig excess i extremvänsterns militans och beslutsamhet.

För att skrapa ihop så många deltagare som möjligt gjorde man även ett desperat försök att locka till sig bl.a. svenska arbetare genom att i pressmeddelandet svamla om att dessa skulle bli de stora förlorarna i en ”högerextrem” (läs: nationell) samhällsuppbyggnad. Något man dock i pressmeddelandet undvek att vidare motivera varför.

Hur som helst, kraftmanifestation eller inte, omkring 60 personer lyckades de två organisationerna i alla fall förmå att pallra sig in till stadens centrala delar för att nu försöka visa svenska nationalister och invandringskritiker var skåpet skulle stå. Under en poliseskort som var minst lika stor som antalet deltagare i den s.k. styrkedemonstrationen gick man sedan, till många söndagsflanörers hånskratt, genom staden för att sedermera avsluta sina upptåg på medborgarplatsen.

Att särskilt många nationellt sinnade medborgare, till följd av dagens uppvisning av extremvänstern, skulle omvärdera sina värderingar och börja dyrka mångkulturen förefaller dock inte särskilt sannolikt vid närmare eftertanke.

Fotnot: Ett antal svenskar, varav en stor del personer anknutna till s.k. fotbollsfirmor, som inte sympatiserade med extremvänsterns agenda, hade även under dagen samlats i staden för att följa händelseutvecklingen. Tack vare polismaktens extremt stora numerära övertag så uteblev dock konfrontationer mellan dessa och anarkisterna.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments