Studie: Vänstersympatisörer lider oftare av mental ohälsa – störst är problemet bland marxister

UTRIKES. En studie som omfattar fler än 8000 personer visar att de som har politiska åsikter till vänster i högre grad lider av psykiska problem. Störst andel av de som diagnosticerats med mental sjukdom är de som samtidigt identifierar sig som marxister.

Undersökningen visar att marxister i högre grad diagnosticerats med en mental sjukdom. Faksimil: Summit.news.

Att det råder större mental ohälsa bland vänstersympatisörer är det kanske många som redan misstänkt.

En ny studie där fler än 8000 personer ingår visar nu att de som har politiska sympatier på vänsterkanten i högre grad är diagnosticerade med psykiska besvär:

I studien, som utfördes via det nätbaserade frågeverktyget Slate Star Codex, ingår sådant som personernas utbildning, demografi, livsstil och politiska åsikter. Resultatet visar att personer med vänsteråsikter oftare lider av mental ohälsa som schizofreni, bipolär sjukdom, borderline personlighetsstörning och depression.

Det visar sig även att den högsta andelen av de personer som har diagnos på att de lider av en mental sjukdom, 38 procent, är de som också identifierar sig som marxister. Andelen som har en diagnos på psykisk sjukdom är lägst bland de konservativa, 12,1 procent.

Studien är inte vetenskaplig, men ger kanske ändå en fingervisning om vilken typ av människor som lockas av vänstern respektive högern.

Den amerikanska författaren och advokaten Ann Coulter som myntat slagordet ”liberalism är en mental störning” ser alltså ut att ha visst stöd för sin iakttagelse.

Källor:
Studie: Större mental ohälsa bland vänstersympatisörer
Survey Finds People Who Identify as Left-Wing More Likely to Have Been Diagnosed With a Mental Illness

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Wäring says:

  Naturligtvis, de neurotiska judarnas doktriner fastnar lättast på de sämsta av gojer, de som liksom judarna aldrig kommer att erkänna sina problem och göra något åt dem.

 • Lingonet says:

  Hmm. Jag vet inte.. ska vi klassa studieresultatet som en nyhet?
  Men bra att det skrivs om det, undrar om svt/sr är intresserade, bäst att tipsa om den.
  För säkerhets skull länkar jag till den engelskspråkiga sidan, annars hamnar väl den i korgen med tanke på redaktionernas politiska sympatier

 • Rokviken says:

  Ögonen speglar själen.

 • Att spendera miljoner på att konstatera att vänsterblivna lider av mental ohälsa verkar ju lika meningsfullt som att lägga ner miljoner på en studie över hurvida björnar skiter i skogen.

 • Med andra ord har marxisterna iaf en ursäkt/rimlig förklaring på sina dårskaper.

  Vad har SDare, moderater, centerpartister, icke-judiska sionister? Om de är friska och ändå gör sådana val är det värre än en mentalt sjuk marxist som i sin vilsna promenad i det politiska landskapet hamnar fel.

  Det är komiskt hur som helst men vi vet ju alla hur detta kommer brukas av neo-cons i USA som vill allierade sig ännu mer (om det nu är möjligt) med Israel. Så jag tar det ändå med en nypa salt.


 • Lämna ett svar