Studie: ”tv-tittande barn blir soffpotatisar som vuxna”

HÄLSA. Enligt en brittisk studie kommer barn som tittar mycket på TV även att göra det när de blir större, något som även gör att hälsan blir lidande.

I en brittisk studie utförd av University College i London följde man 6000 personer födda en viss vecka på 70-talet. Först studerade man deras TV-vanor vid tio års ålder för att senare återkoppla när barnen vuxit upp och fyllt 42 år.

Av de barn som tillbringat stor del av sin tid vid TV-apparaten visade sig hela 42 procent ha behållit sina vanor även i vuxen ålder då de satt tre timmar eller mer framför TV:n varje dag. De som vuxna som fortsatt vara soffpotatisar uppgav själva att de upplevde sin hälsa som ”dålig” och att de ansåg sig själva vara överviktiga.

— När familjerna sitter ned för att titta på tv:n borde de i stället gå en promenad, menar logiskt nog en av författarna till studien.

Källa:
Tv-tittande barn blir soffpotatisar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om