Stridsvagnar och atombomber i fokus när Ryssland återinvesterar i sin militär

UTRIKES. I veckan kommer den ryska militären att släppa sin inköpsplan fram till 2027. Experter förväntar sig satsningar på stridsvagnar och nukleära förmågor.

Den ryska militären skulle år 2016 släppt sin investeringsplan för de kommande tio åren, men planen fick vänta på grund av ett ändrat ekonomiskt läge. I veckan skall dock inköpsplanen släppas och kommer att täcka den ryska militärens återinvesteringsplan för de nästkommande tio åren.

Enligt försvarsexperter som baserar sina antaganden på den stående geopolitiska situationen och övrig omvärldsanalys förväntar man stora satsningar inom nukleära förmågor samt stridsvagnar. Den militära satsningen kommer att vara massiv jämfört med övriga budgeterade utgifter för den ryska staten. Där militären tilldelas 324 miljarder dollar får exempelvis rättsväsendet och underrättelsetjänsten bara 51 miljarder dollar att dela på. Målet med nästa tioårsplan är att framförallt investera i armén, detta då den tidigare tioårsplanen prioriterat flottan.

En stor del av den budgeterade summan tros gå till att uppdatera Rysslands nukleära arsenal. En annan storinvestering kommer att vara arméns luftvärnssystem och nya stridsvagnar.

Källa:
Nukes and tanks a priority for Russian defense procurement next decade – report

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

Nu kommer den fabricerade rysskräcken att blomma upp i koshermedia igen men man får nog se Rysslands plan som ett adekvat sätt att möta hotet från Israel och USA.

Hillary Clinton lovade att bomba Ryssland. Alla vet att det inte bara är hennes idé. Och hetsen mot Ryssland har eskalerat sedan hon släppte den verbala bomben. Vi hoppas att vi slipper krig, men bankerna i ”Väst” är desperata nu när dollarn inte längre kan driva räntelasset och effekterna av att ha plundrat Kuwait och Irak har klingat av. De anser sig nog behöva ett nytt lukrativt krig.

Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Fredrika, frågan är inte om utan när de sätter igång nästa storkrig. USA och deras nära allierade har sina ekonomier uppbyggda genom krig. Utan krig faller dessa stater ihop som korthus. De som håller i pengarna runt om i världen är desamma som äger krigsindustrin.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
2 år sedan

det måste göra ont i själen att judarna inte har kontroll över ryssland längre