Strider i Mexiko mellan drogkartell och regeringsstyrkor

UTRIKES. Under torsdagen utspelade sig strider mellan Sinaloa-kartellen och mexikanska säkerhetsstyrkor då en tung kartellmedlem greps.

I torsdags patrullerade mexikanska säkerhetsstyrkor i staden Culiacán i nordvästra Mexiko, vilket är ett starkt fäste för den ökända Sinaloakartellen. Efter att ha blivit beskjutna från en byggnad kunde man gripa Ovidio Guzman López, son till knarkbossen Joaquin Guzman som även är känd som ”El Chapo”.

Efter gripandet spred sig nyheten som en löpeld bland kartellens medlemmar, som inledde ett gatukrig mot säkerhetsstyrkorna. Kartellen blockerade vägar med brinnande fordon samtidigt som man omringade den byggnad där El Chapos son hölls.

På filmmaterial kan man även se att kartellen använder sig av lastbilar med fastmonterade kulsprutor:

Stridigheterna fortsatte till natten mot fredagen, då regeringsstyrkorna drog sig tillbaka utan att ta med sig Guzman. Anledningen ska enligt säkerhetsminister Alfonso Durazo ha varit att man ville undvika att civilister kom till skada. Totalt har 8 personer dött i striderna och ett 20-tal har skadats.

Källa:
Krigscener i Mexiko när kartell anföll regeringsstyrkor

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Klausb¤dRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Äpplet faller inte långt i från trädet. Klansamhället breder ut sig och skiter i värdlandets lagar.

b¤d
Medlem

I en stad nära dig i Sverige!
Glädjeskutt…

Klaus
Medlem

Mexiko är föredömligt mångkulturellt. Svenskarna och andra européer som tyskar måste ge sig till tåls få år till samhällen är på samma nivå.