Stöttade Gyllene Gryning – uteslöts ur OS-truppen

Greklands trestegshoppare Voula Papachristou, 23, såg fram emot att få tävla i OS för första gången. Men efter ett så kallat rasistiskt uttalande på twitter stoppas hon nu av Greklands olympiska kommitté.

Papachristou stöder öppet det grekiska partiet Gyllene Gryning och ventilerade sina åsikter om afrikanska invandrare på sitt twitterkonto. Flera gånger har hon retweetat uttalanden av Gyllene Grynings presstalesman Ilias Kasidiaris. Papachristou har även länkat till åtskilliga youtube-klipp som Gyllene Gryning har skapat. När detta uppdagades uteslöts trestegshopparen från OS-truppen och ska inte få följa med till London och representera sitt hemland, Grekland.

Den olympiska kommittén rättfärdigar sin åsiktsregistrering och kontroll med motiveringen att Papachristous åsikter och uttalanden strider mot ”den olympiska rörelsens värderingar och idéer”.

Greek athlete kicked off Olympic team after tweets

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments