Stort vapenbeslag i Helsingborg

INRIKES. Polisen har gjort ett stort vapenbeslag i Helsingborg samband med en räd.

Under fredagen utförde polisen en större räd i Helsingborg där man slog till mot flera platser runt om i staden. Ett stort antal vapen beslagtogs och polisen grep fyra män som nu misstänks för grovt vapenbrott.

För närvarande är polisen förtegen om detaljer kring räden. Vad man säger är att två av de gripna männen nu sitter anhållna.

— Utredningen tar tid. Vi räknar med att ha mer information först under morgondagen, säger Calle Persson från Helsingborgspolisens

Illegala vapen har under en längre tid varit ett problem i Helsingborg. Enligt polisen så stöter man på illegala skjutvapen varje vecka, varav vissa är tunga automatvapen med en enorm skadepotential. De vanligaste vapnen som polisen beslagtog under förra året var pistoler av märket Zastava och Glock samt automatvapnet AK 47, även känt som Kalasjnikov.

Källor:
Polisen gjorde stort vapenbeslag – slog till mot flera platser
Stort beslag av skjutvapen – fyra män misstänkta för grovt vapenbrott
Tunga vapen i omlopp i Helsingborg

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om